Deal News Online

undefined

Ιδιόκτητες κατοικίες: «Πρωταγωνιστές» στις επιλογές του κοινού αυτό το καλοκαίρι

Ποια τα πλεονεκτήματά τους και γιατί οι ξένοι αγοραστές επενδύουν σε αυτές

 

Με την γερμανική Bild να προτείνει την Ελλάδα ως έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές του 2020, συμπεριλαμβάνοντάς την ανάμεσα στις χώρες που είναι σχεδόν ακίνδυνες από τον κορωνοϊό, η επιλογή της ιδιωτικής κατοικίας από ξένους επενδυτές στη χώρα μας τώρα μοιάζει σωστότερη επιλογή από ποτέ.

 

Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά, πια, στο χώρο της επένδυσης στο συγκεκριμένο κομμάτι, αφήνοντας πίσω της πιο σταθερές και δημοφιλείς αγορές, μέχρι πρότινος. Έτσι, η επόμενη μέρα στο χώρο του real estate στην ελληνική αγορά μοιάζει να είναι θετική, με την επένδυση σε ιδιωτικές κατοικίες να αποτελεί την καλύτερη και αποδοτικότερη λύση τόσο για τους ξένους, όσο και για τους εγχώριους, αγοραστές.

 

Η απόκτηση ενός second ή vacation home τόσο σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, όσο και σε στεριανούς, με τις ανταγωνιστικές τιμές στις οποίες διατίθενται οι ιδιωτικές κατοικίες -συναντώνται σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα σε διάσημους ευρωπαϊκούς προορισμούς- κερδίζει ολοένα και περισσότερο το έδαφος, αν αναλογιστεί κανείς την ασφάλεια, την άνεση και την πολυτέλεια που συνδυάζονται σε μία μόνο αγορά, εξασφαλίζοντας έτσι και έναν ασφαλή τρόπο για διακοπές, αλλά και μια προσοδοφόρα μακροπρόθεσμα επένδυση.

 

Σύμφωνα με τον κύριο Πάνο Χαραλαμπόπουλο, CEO Solum Property Solutions in association with PrimeYield, COO Protio, Advisory Board RICS Hellas και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ενώσεως Ιδιοκτητών Ελλάδος, και όσα είχε δηλώσει στο newsbeast.gr λίγο καιρό πριν «οι επενδύσεις σε ακίνητα, οικιστικά και μη, αποτελούσαν βασικό τρόπο αποταμίευσης αλλά και κουλτούρας των Ελλήνων επενδυτών, με σαφώς πιο συντηρητικό προφίλ ρίσκου σε σχέση με άλλες κατηγορίες επενδύσεων.

 

Η έλευση της πανδημίας του Covid-19 και η κίνηση των αξιών των ακινήτων εν γένει μετά από "αντίστοιχες" επιδημίες (Sars, Γρίπη του 1918) υποστηρίζει το συμπέρασμα της ασφαλέστερης επένδυσης. Όταν δε αυτή συνοδεύεται από ιστορικά χαμηλά επιτόκια τραπεζικού δανεισμού, τότε η αγορά κατοικίας αποτελεί μια συνετή επένδυση».

 

Με τα νέα δεδομένα, λοιπόν, οι επαγγελματίες του χώρου αναμένουν αυξημένη ζήτηση από το εσωτερικό για ιδιόκτητες κατοικίες σε περιοχές με οδική πρόσβαση ή σύντομα θαλάσσια πρόσβαση εξαιτίας της ευκολίας που αυτές παρουσιάζουν λόγω των πρωτοκόλλων υγιεινής που μπορούν να υιοθετηθούν και να εφαρμοστούν ευκολότερα συγκριτικά με ενοικιαζόμενες κατοικίες ή τουριστικά καταλύματα.


protoselida

World Business

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η οικογένειά του αναδεικνύουν την ελληνική κουζίνα μέσα από τα GFG café-cuisine

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η οικογένειά του αναδεικνύουν…

Η οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η GFG (Greek From Greece) café-cuisine ανακοινώνουν πως ενώνουν τις δυνάμεις τους με...

Secret Money

 TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

Yπάρχει άραγε κάποια εξέλιξη στις συζητήσεις μεταξύ των τραπεζών και της Xαλυβουργικής για το θέμα...

Υγεία & Διατροφή

Gilead: Η θεραπεία με ρεμδεσιβίρη μειώνει κατά 62% τον κίνδυνο θανάτου

Gilead: Η θεραπεία με ρεμδεσιβίρη μειώνει κατά 62%…

Η Gilead Sciences δημοσίευσε την Παρασκευή νέα δεδομένα σχετικά με την  ρεμδεσιβίρη, τα οποία δείχνουν...

Τουρισμός

Austrian Airlines: Διπλασιασμός θερινών πτήσεων

Austrian Airlines: Διπλασιασμός θερινών πτήσεων

"Ολική επαναφορά" επιδιώκει η αεροπορική εταιρεία Austrian Airlines, καθώς δημοσίευσε το εναπομένον πρόγραμμα θερινών πτήσεων,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.