Αθλητικά

FIFA: Κίτρινη κάρτα σε παίκτες που... φτύνουν

Ένα μέλος του συμβουλίου της FIFA ζήτησε να απαγορευτεί το φτύσιμο όταν το ποδόσφαιρο τελικά επιστρέψει μετά την υγειονομική κρίση.

 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Telegraph», ο προϊστάμενος της ιατρικής επιτροπής, Μάικλ Ντου προκρίνει οι διαιτητές να τιμωρούν με κίτρινη κάρτα όποιον επιχειρήσει να φτύσει.

 

Το σκεπτικό της πρότασης είναι να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού καθώς το εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο για το επόμενο χρονικό διάστημα. Έχει παρατηρηθεί ότι το σάλιο μπορεί να παραμείνει αρκετές ώρες σε μία επιφάνεια και ως εκ τούτου θα μπορούσε να γίνει φορέας του κορωνοϊού μεταξύ των παικτών.

 

«Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να αερολυθεί, όπου το ελαφρύτερο σπρέι πτυέλων μπορεί να επιπλέει στον αέρα για λίγο και πιθανώς να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά», πρόσθεσε σχετικά, ο Δρ. Ιάν Μπρίρλεϊ, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

 

Τέλος, ο Δρ Brierley προειδοποίησε ότι κι άλλες συμπεριφορές, πέρα από το φτύσιμο, θα πρέπει να αλλάξουν. «Οι παίκτες μπορεί να χρειαστεί να αναπτύξουν νέους τρόπους πανηγυρισμού έτσι ώστε να μην βρίσκονται σε στενή επαφή μεταξύ τους. Οι χειραψίες πριν από τον αγώνα, η δημιουργία κύκλου στην αρχή ενός παιχνιδιού και η ανταλλαγή μπλουζών στο τέλος του αγώνα θα έστελνε επίσης ένα κακό μήνυμα ", πρόσθεσε.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή