Deal News Online

undefined

Facebook: Έρευνα καταγραφής της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Από αυτήν την εβδομάδα, ορισμένοι χρήστες του Facebook στις ΗΠΑ θα δουν ένα νέο αναδυόμενο παράθυρο στην εφαρμογή, ζητώντας τους να ολοκληρώσουν μια έρευνα σχετικά με το COVID-19.

 

Η έρευνα, από το ερευνητικό κέντρο επιδημιολογικών ερευνών Delphi του πανεπιστημίου Carnegie Mellon, είναι ένα από τα πολλά νέα προγράμματα χαρτογράφησης συμπτωμάτων που επιδιώκουν να προβλέψουν πού θα χτυπήσει το επόμενο κύμα του ιού, καθώς συνεχίζεται η εξάπλωση του COVID-19 παγκοσμίως.

 

Όπως συχνά συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η ερευνητική πρόκληση για αυτές τις προσπάθειες χαρτογράφησης συμπτωμάτων είναι η προσέλκυση ενός αρκετά μεγάλου δείγματος ερωτηθέντων για την απεικόνιση μιας στατιστικά σημαντικής εικόνας. Επωφελούμενη συνεπώς η έρευνα από τη μεγάλη "δεξαμενή" χρηστών του Facebook, αν λειτουργήσει όπως αναμένεται από τους επιστήμονες, θα μπορούσε αργότερα να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο.

 

Το Facebook αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των χρηστών που θα βλέπουν τη νέα υπενθύμιση, αλλά όπως είναι προφανές ακόμη και ένα τμήμα των Αμερικάνων χρηστών ηλικίας άνω των 18 ετών θα ήταν πιθανώς μαζικό από άποψη συλλογής δεδομένων. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι επιταχύνει τις προσπάθειες για την παροχή δεδομένων θέσης χρήστη σε ένα δίκτυο ερευνητών επιδημιολογίας, οι οποίοι στη συνέχεια μοιράζονται τις αναλύσεις τους - αλλά όχι μεμονωμένα στοιχεία - με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, δήλωσε σε σχετική συνέντευξή του ότι οι ερευνητές και οι αρμόδιοι στον τομέα της υγείας πιστεύουν πως τα δεδομένα από τις εν λόγω έρευνες μπορούν να βοηθήσουν ώστε να προσδιοριστεί το πού θα πρέπει να διατεθούν υγειονομικοί πόροι, όπως είναι για παράδειγμα οι συσκευές παροχής οξυγόνου, σε ποιες τοποθεσίες θα πρέπει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα και εν τέλει σε ποιες περιοχές μπορεί να υπάρξει χαλάρωση στους περιορισμούς της κίνησης των πολιτών.

 

Παρόλο που οι χρήστες είναι λογικό να είναι επιφυλακτικοί σε μια ερευνητική προσπάθεια που προωθείται από το Facebook, δεδομένου του πρόσφατα αρκετά διαβόητου ρεκόρ παραβιάσεων του σχετικά με την διαχείριση προσωπικών δεδομένων των χρηστών, ο κολοσσός των social media υποστηρίζει ότι η γνώση της εταιρείας για το πρόσωπο σας δεν θα συνδεθεί με τα δεδομένα του πανεπιστημίου, τα οποία θα εξεταστούν συγκεντρωτικά.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Facebook, τα στοιχεία της έρευνας που συλλέγονται θα βοηθήσουν τον σχεδιασμό της δημόσιας υγείας γύρω από την κατανομή των πόρων και τελικά το "πότε, πού και πώς να ξανανοίξουν τμήματα της κοινωνίας".


World Business

Japan Airlines: Υιοθετεί ουδέτερη γλώσσα ως προς τα φύλλα

Japan Airlines: Υιοθετεί ουδέτερη γλώσσα ως προς τα…

Η αεροπορική εταιρεία Japan Airlines (JAL) αφαιρεί τη φράση "κυρίες και κύριοι" και αντίθετα υιοθετεί όρους ουδετερότητας όταν αναφέρεται σε φύλα κατά τις...

Secret Money

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

«H σελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας». Aυτό το μήνυμα έβλεπαν όσοι προσπαθούν...

Αθλητικά

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την μεταγραφή του σταρ της Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρεζ αργά την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός πρόκειται...

Τεχνολογία

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη ιστοσελίδες

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη…

Η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ) αποφάσισε...

Υγεία & Διατροφή

Διαδικτυακά (Live) σεμινάρια για τον εμβολιασμό

Διαδικτυακά (Live) σεμινάρια για τον εμβολιασμό

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίων των Φαρμακοποιών, που διεξήχθη διαδικτυακά,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.