Deal News Online

undefined

ΠΟΥ: «Κοινωνικό συμβόλαιο» για επιστροφή σε αθλητικές διοργανώσεις

Οι ειδικοί του ΠΟΥ προειδοποιούν ότι η επιστροφή στις αθλητικές εκδηλώσεις θα απαιτήσει «πολύ, πολύ προσεκτικό σχεδιασμό», καθώς ο COVID-19 δεν φαίνεται να εξαφανίζεται από μόνος του, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού παραμένει ευάλωτο στον ιό.

 

Συγκεκριμένα, ο Μάικ Ράιαν, ο οποίος είναι επικεφαλής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των Μέσων που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις απανταχού διοργανώτριες αρχές αθλητικών διοργανώσεων, λόγω του κορωνοϊού.

 

«Από τη φύση τους, οι αθλητικές εκδηλώσεις είναι μια συγκέντρωση. Και γνωρίζουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε περιορισμένο μέρος όταν κυκλοφορεί ένας ιός οδηγεί σε αύξηση του κινδύνου μόλυνσης. Και σε εμάς λείπει πολύ ο αθλητισμός, αλλά θέλουμε να είμαστε σίγουροι, ασφαλείς και ζητάμε από εθνικές και διεθνείς ενώσεις να εργαστούν για αυτόν τον στόχο» ανέφερε.

 

«Η επιστήμη έχει τα αποδεικτικά στοιχεία, αλλά υπάρχει και η πρακτική ζωή. Πρέπει να καταλάβουμε ότι, εάν δημιουργήσουμε συγκεντρώσεις και κάτι πάει στραβά, θα είναι λάθος εκείνων που το επέτρεψαν, εάν θα υπάρξει άλλη εστία», πρόσθεσε.

 

«Για να ξαναρχίσουν οι αθλητικές εκδηλώσεις, θα πρέπει να υπάρξει ένα 'νέο κοινωνικό συμβόλαιο' μεταξύ του κοινού και των κυβερνήσεων όπου οι άνθρωποι θα δέχονται ότι 'δεν υπάρχει οτιδήποτε μηδενικού κινδύνου». «Ενώ ο κορωνοϊός βρίσκεται γύρω μας, τυχόν μαζικές συγκεντρώσεις παρουσία του ιού "θα οδηγήσουν σε νέα ένταση", πρόσθεσε.

 

«Τα καλύτερα επιστημονικά στοιχεία μάς λένε ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο για τη μείωση των κινδύνων. Όταν η απόσταση μειώνεται, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο κίνδυνος αυξάνεται. Αλλά ταυτόχρονα οι άνθρωποι θέλουν να επιστρέψουν σε μια φυσιολογική ζωή: γι' αυτό πρέπει να συζητήσουμε με προσοχή, καθοδηγούμενοι από την επιστήμη, αλλά και από την πραγματικότητα», κατέληξε ο Μάικ Ράιαν.


World Business

Japan Airlines: Υιοθετεί ουδέτερη γλώσσα ως προς τα φύλλα

Japan Airlines: Υιοθετεί ουδέτερη γλώσσα ως προς τα…

Η αεροπορική εταιρεία Japan Airlines (JAL) αφαιρεί τη φράση "κυρίες και κύριοι" και αντίθετα υιοθετεί όρους ουδετερότητας όταν αναφέρεται σε φύλα κατά τις...

Secret Money

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

«H σελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας». Aυτό το μήνυμα έβλεπαν όσοι προσπαθούν...

Αθλητικά

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την μεταγραφή του σταρ της Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρεζ αργά την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός πρόκειται...

Τεχνολογία

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη ιστοσελίδες

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη…

Η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ) αποφάσισε...

Υγεία & Διατροφή

Ρινικό σπρέι μειώνει την ανάπτυξη κορωνοϊού

Ρινικό σπρέι μειώνει την ανάπτυξη κορωνοϊού

Ρινικό σπρέι που αναπτύσσεται από την αυστραλιανή εταιρεία βιοτεχνολογίας  Ena Respiratory για τη βελτίωση του...

Περιβάλλον

Σύρος:#gopafree με ειδικούς κάδους για αποτσίγαρα

Σύρος:#gopafree με ειδικούς κάδους για αποτσίγαρα

Η δράση #gopafree για την ανακύκλωση αποτσίγαρων, που υλοποιεί η ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, επεκτείνεται και στην Σύρο,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.