Deal News Online

undefined

Ευρωπαϊκή υπογραφή Χατζηδάκη για “πράσινη” επανεκκίνηση οικονομίας

Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στον πυρήνα των περιβαλλοντικά φιλόδοξων κρατών-μελών της ΕΕ όσον αφορά την θεσμοθέτηση ενός "Ευρωπαϊκού Green Deal", αφού ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης υπέγραψε κοινή δήλωση μαζί με άλλους 12 Ευρωπαίους ομολόγους του, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειές της για την προστασία των κλιματικών και περιβαλλοντικών στόχων.

 

Στην επιστολή τους, οι υπουργοί ζητούν η "Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία" να γίνει το κύριο πλαίσιο και οδικός χάρτης για την ανάκαμψη της ΕΕ από την πανδημία. Οι υπουργοί σημειώνουν ότι το συλλογικό καθήκον για την ανοικοδόμηση των οικονομιών της ΕΕ μετά την πανδημία θα πρέπει να επικεντρωθεί στην πράσινη μετάβαση, στις κλιματικές ενέργειες και στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

 

Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της, δήλωσαν, πρέπει, με πνεύμα αλληλεγγύης, να αγωνιστούν μαζί για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, να αποτρέψουν την αλλαγή της βιοποικιλότητας και να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή. «Οφείλουμε να προετοιμασθούμε για την ανόρθωση των οικονομιών μας, υιοθετώντας σχέδια ανάκαμψης με απώτερο στόχο να ξαναπροσφέρουν στην Ευρώπη και στους πολίτες της ανανεωμένη και βιώσιμη πρόοδο και ευημερία», τονίζουν οι υπουργοί στο κείμενό τους, που δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα climatechangenews.com.

 

«Θα πρέπει να αντισταθούμε στους πειρασμούς για βραχυπρόθεσμες λύσεις για την αντιμετώπιση της ενεστώσας κρίσης, που κινδυνεύουν να καθηλώσουν την ΕΕ σε μία οικονομία βασισμένη στην ενέργεια των γεωτρήσεων για πολλές δεκαετίες», τονίζεται στο κείμενο. «Το μάθημα του κορωνοϊού είναι βασικά ότι θα πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Οφείλουμε λοιπόν να διατηρήσουμε τις φιλοδοξίες μας για να μειώσουμε τους κινδύνους και το κόστος της απραξίας στους τομείς της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας της βιοποικιλότητας», προσθέτουν οι υπουργοί.

 

Η επιστολή ενθαρρύνει επίσης την Επιτροπή να εκμεταλλευτεί τα εργαλεία που προσφέρει το "Ευρωπαϊκό Green Deal" για την προώθηση επενδύσεων σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας καθώς και για μια δίκαιη μετάβαση. "Η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη μάχη κατά της αλλαγής του κλίματος, στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων και στη διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας", υπογράμμισαν.

 

Οι δέκα διασαλπίζουν μία «κοινή ευρωπαϊκή απάντηση» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Green Deal, που ανακοίνωσε η Κομισιόν και μία «αύξηση των επενδύσεων, ιδίως στους τομείς της βιώσιμης κινητικότητας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην ανακαίνιση των κτηρίων, την έρευνα και την καινοτομία, την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας και την κυκλική οικονομία».

 

«Θα πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα σε όλον τον κόσμο και στους πολίτες μας, πως η ΕΕ θα δώσει το παράδειγμα ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και θα ανοίξει τον δρόμο για την απανθρακοποίηση και τον σεβασμό της Συμφωνίας του Παρισιού», καταλήγουν οι δεκατρείς υπουργοί στο κείμενό τους.

 

Σημειώνεται ότι πέραν της Ελλάδος την επιστολή υπέγραψαν οι υπουργοί της Αυστρίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ιταλίας, της Λετονίας, του Λουξεμβούργου, των Κάτω Χωρών, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας.


World Business

Japan Airlines: Υιοθετεί ουδέτερη γλώσσα ως προς τα φύλλα

Japan Airlines: Υιοθετεί ουδέτερη γλώσσα ως προς τα…

Η αεροπορική εταιρεία Japan Airlines (JAL) αφαιρεί τη φράση "κυρίες και κύριοι" και αντίθετα υιοθετεί όρους ουδετερότητας όταν αναφέρεται σε φύλα κατά τις...

Secret Money

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

«H σελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας». Aυτό το μήνυμα έβλεπαν όσοι προσπαθούν...

Αθλητικά

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την μεταγραφή του σταρ της Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρεζ αργά την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός πρόκειται...

Τεχνολογία

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη ιστοσελίδες

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη…

Η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ) αποφάσισε...

Υγεία & Διατροφή

Διαδικτυακά (Live) σεμινάρια για τον εμβολιασμό

Διαδικτυακά (Live) σεμινάρια για τον εμβολιασμό

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίων των Φαρμακοποιών, που διεξήχθη διαδικτυακά,...

Περιβάλλον

Σύρος:#gopafree με ειδικούς κάδους για αποτσίγαρα

Σύρος:#gopafree με ειδικούς κάδους για αποτσίγαρα

Η δράση #gopafree για την ανακύκλωση αποτσίγαρων, που υλοποιεί η ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, επεκτείνεται και στην Σύρο,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.