Deal News Online

Θεοδωρικάκος: Στο πλευρό των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Παρατείνονται μέχρι τις 10 Μαΐου οι άδειες ειδικού σκοπού

 

Στο Δημαρχείο Ελληνικού-Αργυρούπολης βρέθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

 

Το πρόγραμμα στηρίζει στον συγκεκριμένο Δήμο σε τακτική βάση περισσότερα από 150 άτομα, ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού εκτόξευσε τον αριθμό στους 420, καθώς έχουν προστεθεί και πολίτες που λάμβαναν βοήθεια από τις ενορίες της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Γεωργίου.

 

Σήμερα έγινε διανομή των πασχαλινών πακέτων βοήθειας που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων πέντε κιλά κρέας, κοτόπουλο, αναψυκτικά και τσουρέκι.

 

Ο κ. Θεοδωρικάκος βοήθησε συμβολικά στη μεταφορά των πακέτων φορώντας μάσκα, ενώ χαιρέτησε με γροθιά τους εργαζόμενους όπως επιβάλλουν οι κανόνες ασφαλείας.

 

«Επισκέφθηκα το Δημαρχείο Αργυρούπολης και Ελληνικού, για να δω από πρώτο χέρι τη σπουδαία δουλειά που κάνει ο Δήμος μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» από κοινού με το υπουργείο Εσωτερικών. Εδώ, εργαζόμενοι και εθελοντές, κάνουν θαυμάσια δουλειά. Θέλω να τους συγχαρώ και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Στηρίζουν ένα πρόγραμμα που αφορά 420 συμπολίτες μας της Αργυρούπολης και του Ελληνικού. Υπάρχει και ψυχολογική υποστήριξη σε όσους έχουν ανάγκη, σε παππούδες και γιαγιάδες, σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε οποιονδήποτε δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στα προβλήματα αυτής της κρίσης» δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας: «Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το Πρόγραμμα. Έχουμε στενότατη συνεργασία με όλους τους Δήμους της χώρας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Οι Έλληνες θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές από αυτήν την κρίση, ενωμένοι και με αλληλεγγύη. Το όπλο μας είναι το πλεόνασμα εθελοντισμού, ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης που υπάρχει στην Ελλάδα».

 

Τον κ. Θεοδωρικάκο ευχαρίστησε για τη στήριξη ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός , σχολιάζοντας : «Με τις αποφάσεις σας και με το συνεχές ενδιαφέρον σας δείξατε ότι υπάρχει κράτος. Και με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αλλάξατε το κράτος σε μια νύχτα. Συνεχίστε με την ίδια αποφασιστικότητα».

 

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Κώστας Μηνόποπουλος επεσήμανε από την πλευρά του ότι ο Δήμος Αργυρούπολης – Ελληνικού έχει αξιοποιήσει τη δυνατότητα μετακίνησης υπαλλήλων από υπηρεσίες που δεν λειτουργούν λόγω της πανδημίας (ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακοί σταθμοί) για να ενισχύσουν κοινωνικές δομές, προσφέροντας σημαντική βοήθεια στο έργο του Δήμου.

 

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο  δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να πάρουν προκαταβολές από τους ΚΑΠ με υποχρέωση να επιστρέψουν τα χρήματα σε 18- 72 μήνες. Προβλέπεται, επίσης, το «πάγωμα» των δανείων των Δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κατ’ αρχήν για τρεις μήνες. Ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ακόμη ότι οι άδειες ειδικού σκοπού για τους υπαλλήλους που έχουν παιδιά κάτω από 15 ετών παρατείνονται μέχρι τις 10 Μαίου.


World Business

Orsted: «Στροφή» στην αγορά χερσαίων αιολικών πάρκων

Orsted: «Στροφή» στην αγορά χερσαίων αιολικών πάρκων

Η κορυφαία στον κόσμο κατασκευάστρια εταιρεία υπεράκτιων αιολικών πάρκων Orsted ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέληξε...

Αθλητικά

Τόκιο 2020: Αναβολή του test event BMX ποδηλασίας

Τόκιο 2020: Αναβολή του test event BMX ποδηλασίας

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ανακοίνωσαν σήμερα την αναβολή της δοκιμαστικής διοργάνωσης (test...

Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Drones κατά φυλλοφάγου εντόμου σε φτελιές

Θεσσαλονίκη: Drones κατά φυλλοφάγου εντόμου σε φτελιές

Κανονικό... πόλεμο με επιστράτευση drones αποφάσισε να κηρύξει ο δήμος Θεσσαλονίκης απέναντι στο φυλλοφάγο έντομο που έχει προσβάλει δέντρα φτελιάς...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.