Deal News Online

undefined

Κορωνοϊός: 10 νεκροί σε μία ημέρα

Συνολικά 63 τα θύματα του ιού στη χώρα μας

 

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό μέσα σε κάτι περισσότερο από 24 ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων σε 63.

 

Οι αριθμοί αυτοί αποδεικνύουν αυτό που ξεκαθαρίζουν οι ειδικοί : είμαστε στο τέλος της αρχικής πρώτης φάσης και τώρα θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο από πριν γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

 

Γίνεται σαφές ότι η νόσος βρίσκεται σε έξαρση, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα, καθώς και ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους.

 

Ωστόσο, το αισιόδοξο μήνυμα που έστειλε και ο εκπρόσωπος της Πολιτείας Σωτήρης Τσιόδρας την Παρασκευή είναι ότι παρατηρείται μείωση της αύξησης των κρουσμάτων, κάτι που σημαίνει ότι η εξάπλωση του κοροναϊού γίνεται με συγκρατημένους ρυθμούς, δηλαδή επιτυγχάνεται το ζητούμενο.

 

Η έξαρση του ιού και κατ’ επέκταση το γεγονός ότι θα καταγράφονταν περισσότερα θύματα κατά την κορύφωση της επιδημίας ήταν κάτι αναμενόμενο, άλλωστε. Ο στόχος πάντα είναι αυτή η κορύφωση να μην είναι τέτοια που το σύστημα υγείας να μην μπορεί να την «σηκώσει».

 

Όπως επιβεβαιώνεται όμως από τα χείλη των πιο ειδικών, τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποδίδουν και εφόσον συνεχίσουμε να τα τηρούμε με αυστηρότητα, θα μας προφυλάξουν από τα χειρότερα στο δεύτερο κύμα της νόσου που βρίσκεται προ των πυλών.

 

«Είμαι χαρούμενος, αλλά…»


«Είμαι χαρούμενος, αλλά θα το κρατήσω μέσα μου» δήλωσε την Παρασκευή ο κ. Τσιόδρας κάνοντάς μας όλους να χαμογελάσουμε μαζί του.

 

Όμως, εκεί ακριβώς είναι και η παγίδα που ο ίδιος και όλοι όσοι ασχολούνται με τον κοροναϊό θέλουν να αποφύγουν. Δηλαδή το να πιστέψουμε ότι ο αόρατος αντίπαλος νικήθηκε και να αρχίσουμε να φερόμαστε ανεύθυνα.

 

Αυτό ξεκαθάρισε και ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος υπογράμμισε ξανά και ξανά πως αν υποτιμήσουμε τώρα τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας «ο ιός θα μας διαλύσει».

 

«Είμαστε στο τέλος της αρχής, θα υπάρξει μέση, θα υπάρξει και τέλος» δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή διασποράς του κοροναϊού.

 

«Βλέπω την πορεία της επιδημίας με μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Τα μικρά αισιόδοξα μηνύματα, να μην μας οδηγήσουν σε εφησυχασμό. Αυτό που κάνουμε δουλεύει, η αύξηση είναι βραδεία. Ίσως να έχουμε και μείωση αργότερα. Από εμάς εξαρτάται» υπογράμμισε.

 

«Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας. Δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε εφησυχασμό τα δεδομένα, εξαρτάται από εμάς το αν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν παραπάνω μέτρα. Είμαι χαρούμενος, αλλά θα το κρατήσω μέσα μου. Είμαστε χαρούμενοι, αλλά μπορεί πολύ γρήγορα να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Δεν θέλω να δω στην πατρίδα μου να απογοητευτούν επειδή κάποιοι είπαν μέσα τους ότι τέλειωσε» επεσήμανε.

 

«Αν εφησυχάσουμε, θα μας διαλύσει γρήγορα»


«Αν εφησυχάσουμε, θα μας διαλύσει γρήγορα. Είμαστε στο τέλος της αρχής, θα υπάρξει μέση, θα υπάρξει και τέλος», είπε και συνέχισε:

 

«Δεν θα μείνουμε κλειδωμένοι για πάντα μέσα αλλά αυτή τη στιγμή αυτά τα μέτρα σώζουν ζωές κάθε μέρα».

 

«Η επιστήμη κάνει προσπάθειες, οι μελέτες μπορεί να μας οδηγήσουν σε πολύ καλύτερα φάρμακα. Δεν θα μείνουμε κλειδωμένοι για πάντα μέσα. Αλλά αυτή τη στιγμή αυτά τα μέτρα, σώζουν ζωές κάθε μέρα» κατέληξε.


protoselida

World Business

Χρεοκοπεί  η Αργεντινή;

Χρεοκοπεί η Αργεντινή;

Όταν, το 2001, η Αργεντινή βυθιζόταν σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, οι δανειακές της υποχρεώσεις ανέρχονταν σε...

Media

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " " Μέγα λάθος η καραντίνα" Διαρροή-σοκ από το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας! "

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.