Deal News Online

undefined

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο θεωρείται ο σημαντικότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ βρίσκονται online για έναν στους τέσσερις (28%) γονείς με παιδί ηλικίας μεταξύ επτά και 12 ετών.

 

Σύμφωνα με τo Kaspersky Family Report το επιβλαβές περιεχόμενο μπορεί να βρεθεί παντού στο Διαδίκτυο, ακόμη και ως διαφήμιση σε κάποια εφαρμογή, ενώ αυξάνεται διαρκώς και με ταχύτατους ρυθμούς.

 

Με σκοπό την ελαχιστοποίηση αυτού του κινδύνου, το 28% των γονέων προσπαθεί να ρυθμίσει τον χρόνο που τα παιδιά δαπανούν online. Περίπου οι μισοί (58%) αισθάνονται ότι πρέπει να ελέγχουν ή να επιβλέπουν την online περιήγηση των παιδιών τους και τη χρήση του Διαδικτύου. Τα παιδιά μπορεί να συναντήσουν τέτοιο περιεχόμενο κατά λάθος και το λογισμικό γονικού ελέγχου μπορεί να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους εμφάνισης επιβλαβούς περιεχομένου.Ωστόσο, είναι επίσης γεγονός ότι κάθε λύση γονικού ελέγχου αποδίδει διαφορετικά και δεν είναι εύκολο για τους γονείς να επιλέξουν την κατάλληλη για αυτούς.

 

Για να βρει το καλύτερο εργαλείο για την προστασία των παιδιών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, κάθε χρόνο η AV-Comparatives πραγματοποιεί δοκιμές πιστοποίησης για διάφορους παρόχους λογισμικού γονικού ελέγχου. Για να πιστοποιηθεί ένα προϊόν που έχει αναλυθεί πρέπει να αποκλείει τουλάχιστον το 98% των πορνογραφικών ιστότοπων, να έχει ελάχιστα false alarms σε ιστότοπους φιλικούς προς τα παιδιά και να μην έχει σοβαρά ανεπίλυτα σφάλματα (ή ελλείψεις σχεδιασμού) κατά την αναθεώρηση.

 

Όπως σχολιάζει ο Konstantin Ignatiev, επικεφαλής Ανάλυσης Περιεχομένου & Έρευνας στην Kaspersky, «τα τελευταία χρόνια, προσθέσαμε αρκετές νέες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της Αραβικής, στο εργαλείο φιλτραρίσματός μας. Έχουμε επίσης εργαστεί για την αναγνώριση συγκεκριμένου περιεχομένου, το οποίο είναι μερικές φορές δύσκολο να αναγνωριστεί μέσα σε καθεμία από τις κατηγορίες που παρουσιάζονται στο προϊόν. Προσπαθούμε να πιάσουμε νέες τάσεις γύρω από το ακατάλληλο περιεχόμενο σε καθημερινή βάση για να βελτιώνουμε το προϊόν μας. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάμε τους γονείς να εκπαιδεύουν σωστά τα παιδιά τους. Όλες αυτές οι βελτιώσεις στοχεύουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των παιδιών ενώ κάνουν χρήση του διαδικτύου»,

 

Η Kaspersky συνιστά τα παρακάτω ως επιλογή της σωστής εφαρμογής γονικού ελέγχου για τους γονείς:

 

• Βεβαιωθείτε ότι οποιοδήποτε λογισμικό γονικού ελέγχου που επιλέγετε να εγκαταστήσετε αναπτύσσεται από μια αξιόπιστη εταιρεία, έτσι ώστε να είστε βέβαιοι ότι το παιδί σας θα παραμείνει ασφαλές online.

 

• Ελέγξτε εάν το λογισμικό γονικού ελέγχου έχει τη δυνατότητα απομακρυσμένης ρύθμισης της εφαρμογής. Αυτό παρέχει τη δυνατότητα προσαρμογής των ρυθμίσεων ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

 

• Ελέγξτε ότι η εφαρμογή διαθέτει διάφορες επιλογές για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων του παιδιού σας στο διαδίκτυο - όπως μπλοκάρισμα, προειδοποίηση ή απλή συλλογή δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή επιλογή που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και τα παιδιά σας.

 

• Ελέγξτε την ποικιλία των δυνατοτήτων που προσφέρει το λογισμικό γονικού ελέγχου. Για παράδειγμα, είναι καλή πρακτική η προστασία των παιδιών σας όχι μόνο στο διαδίκτυο, αλλά και στον πραγματικό κόσμο. Αυτό μπορεί να γίνει με την παρακολούθηση της θέσης τους μέσω GPS, καθώς και με τον καθορισμό της περιοχής και της ώρας που το παιδί σας πρέπει να βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο μέρος (για παράδειγμα, σχολείο, εξωσχολικές δραστηριότητες κ.λπ.).

 

• Πριν εγκαταστήσετε το λογισμικό γονικού ελέγχου στη συσκευή του παιδιού, μην αποκρύψετε το γεγονός ότι θα μπορείτε να βλέπετε πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές του. Προσπαθήστε να καταλήξετε σε συμφωνία για την εγκατάσταση αυτού του λογισμικού στη συσκευή του παιδιού σας.


protoselida

World Business

Χρεοκοπεί  η Αργεντινή;

Χρεοκοπεί η Αργεντινή;

Όταν, το 2001, η Αργεντινή βυθιζόταν σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, οι δανειακές της υποχρεώσεις ανέρχονταν σε...

Media

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " " Μέγα λάθος η καραντίνα" Διαρροή-σοκ από το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας! "

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.