Deal News Online

undefined

Τσιόδρας: 38 οι νεκροί και 1.156 κρούσματα συνολικά Προτεινόμενο

Στους 38 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη σημερινή ενημέρωση γνωστοποίησε πως τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 95, εξέλιξη που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών της επιδημίας σε 1.156. Τα περισσότερα εξ αυτών εντοπίζονται στην Αττική.

 

Εξήντα εννιά είναι διασωληνωμένοι, ενώ από τα θύματα οι 29 είναι άνδρες και οι 9 γυναίκες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, συμπληρώνοντας πως η μέση ηλικία στην Ελλάδα για όσους διασωληνώνονται είναι 66 ετών.

 

"Δεν υπάρχει πανάκεια, δοκιμάζονται όλα τα φάρμακα κατά του ιού", τόνισε ο Σ. Τσιόδρας αναφορικά με τη μάχη της επιστήμης να βρεθεί το κατάλληλο φάρμακο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τον καθηγητή, έχουν εντοπιστεί 684 χιλιάδες κρούσματα, 32 χιλιάδες θάνατοι, ενώ μισό εκατομμύριο άνθρωποι είναι σε φάση ενεργού νόσου.

 

"Οι εντατικές είναι οι χώροι που δίνεται η μάχη της ζωής", σημείωσε, ακόμη, επισημαίνοντας πως "διατηρούμε ακέραιη την ελπίδα".

 

Απέχουμε από το σενάριο της Ιταλίας

 

Αν και οι μαθηματικές εκτιμήσεις ενέχουν αβεβαιότητα και τα "ισχυρά" δεδομένα είναι αυτά που αφορούν τις διασωληνώσεις και τους θανάτους, η Ελλάδα παραμένει στο καλό σενάριο όσον αφορά τη μετάδοση του κορονοϊού. Αυτά ανέφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, όπως μετέδιδε νωρίτερα σήμερα το Capital.gr.

 

"Το κακό σενάριο, που είναι ένα σενάριο τύπου Ιταλίας ή άλλων χωρών στις οποίες υπήρξε εκθετική αύξηση και των θανάτων και των διασωληνωμένων, δεν ακολουθείται", είπε χαρακτηριστικά, εφιστώντας όμως για ακόμη μια φορά την προσοχή στην τήρηση των μέτρων για περιορισμό της μετακίνησης και των κανόνων ατομικής προστασίας.

 

"Όσο καλύτερα τηρήσουμε όλοι μας τα μέτρα, τόσο καλύτερη εικόνα θα έχουμε σαν χώρα και σαν γενικός πληθυσμός".

 

"Η διασπορά φυσικά και υπάρχει στην κοινότητα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνουν ακριβείς εκτιμήσεις για το πόσα περιστατικά έχουμε στην κοινότητα αυτήν τη στιγμή, γιατί υπάρχει μεγάλη ετερογένεια και στον διαγνωστικό έλεγχο. Οι μόνες ακριβείς εκτιμήσεις για τη διασπορά θα γίνουν με τα 'σκληρά' δεδομένα που έχουμε τώρα και αργότερα με μελέτες αντισωμάτων τις οποίες αξιολογούμε αυτή την στιγμή από ειδικό επιστημονικό κλιμάκιο με εργαστηριακούς καθηγητές πανεπιστημίου και άλλους", εξήγησε ο κ. Τσιόδρας.

 

Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της πανδημίας

 

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον -με 1.061 επιβεβαιωμένα κρούσματα έως τις 28 Μαρτίου- στην 40ή θέση παγκοσμίως, σε συνολικό αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων, έναντι της 32ης που βρισκόταν πριν μία εβδομάδα.

 

Η Ελλάδα εξάλλου έχει περίπου 102 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού (διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), μια αναλογία που την τοποθετεί αρκετά χαμηλά, στην 66η θέση παγκοσμίως (έναντι της 55ης την προηγούμενη Κυριακή 22 Μαρτίου) και μόλις στην 22η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο παγκόσμιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι περίπου 85.

 

Η χώρα μας -με 32 θανάτους- βρίσκεται στην 28η θέση παγκοσμίως στον αριθμό των θυμάτων της νόσου, από 24η πριν μια εβδομάδα. Σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής περίπου τρεις θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, γεγονός που την τοποθετεί στην 33η θέση διεθνώς και στην 16η στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι τέσσερις θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων, συνεπώς η χώρα μας βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο.

 

Ακόμη, έχοντας 66 ασθενείς σε σοβαρή-κρίσιμη κατάσταση, η Ελλάδα είναι 20ή διεθνώς σε αριθμό σοβαρών περιστατικών (ήταν 17η πριν επτά μέρες). Τα σοβαρά περιστατικά αποτελούν πλέον σχεδόν το 7% των ενεργών κρουσμάτων στη χώρα μας.

 

Όσον αφορά τα ενεργά κρούσματα (δηλαδή αυτά που προκύπτουν αν από τα συνολικά κρούσματα αφαιρεθούν οι θάνατοι και οι αναρρώσεις), η χώρα μας με 977 περιστατικά βρίσκεται στην 33η θέση, όπως και πριν μια εβδομάδα. Η Ελλάδα είναι τέλος στην 34η θέση (έναντι της 31ης πριν επτά μέρες), όσον αφορά τον αριθμό των ασθενών με Covid-19 που έχουν αναρρώσει (52 έως τώρα).

 

Την πρώτη πεντάδα σε επιβεβαιωμένα κρούσματα απαρτίζουν οι ΗΠΑ (123.750), η Ιταλία (92.472), η Κίνα (81.439), η Ιταλία (53.578), η Ισπανία (73.235) και η Γερμανία (57.695).

 

Οι πέντε πρώτες χώρες σε αριθμό θανάτων από τον κορονοϊό είναι η Ιταλία (10.023), η Ισπανία (5.982), η Κίνα (3.300), το Ιράν (2.517) και η Γαλλία (2.314). Τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού έχουν Σαν Μαρίνο (648), Ιταλία (166), Ισπανία (128), Ανδόρρα (39) και Ολλανδία (37).

 

Την πρώτη πεντάδα σε αριθμό κρουσμάτων σε σοβαρή-κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία αποτελούν η Γαλλία (4.273), η Ισπανία (4.165), η Ιταλία (3.856), το Ιράν (3.206) και οι ΗΠΑ (2.666).


Αθλητικά

Συνάντηση αντιπροσωπείας FIFA – UEFA με ΕΠΟ - «Big 4»

Συνάντηση αντιπροσωπείας FIFA – UEFA με ΕΠΟ -…

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στη χώρα μας αντιπροσωπεία των FIFA και UΕFA, αποτελούμενη από τον διευθυντή...

Τεχνολογία

Καμπανάκι από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό

Καμπανάκι από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα περιστατικά λήψης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails)...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.