Πολιτική

«Ναι» Γεννηματά στην έκδοση ευρωομολόγου

Στηρίζει την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων οκτώ αρχηγών κρατών προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Φώφη Γεννηματά.

 

Στην τοποθέτηση της κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η Φώφη Γεννήματα σημείωσε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και υπογράμμισε ότι έχει ήδη καθυστερήσει να δώσει κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στα κράτη-μέλη.

 

Παράλληλα, επανέλαβε ότι στηρίζει την επιστολή των εννέα Προέδρων και Πρωθυπουργών προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για έκδοση ευρωομολόγου υπογραμμίζοντας ότι ευρωπαϊκό σχέδιο τύπου «Μάρσαλ» είναι αναγκαίο. «Είναι ώρα να εκδοθούν κορονο-ομόλογα, που θα αποπληρωθούν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, χωρίς νέες δημοσιονομικές υποχρεώσεις για τα κράτη μέλη.Αυτά τα ποσά πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθούν τα Εθνικά συστήματά Υγείας, να υποστηριχθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να στηριχθούν τα νοικοκυριά», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε, επίσης, ότι είναι ώρα να δημιουργηθεί ένα Ταμείο, για πρόσθετες παρεμβάσεις ενίσχυσης της Απασχόλησης, αλλά και των ανέργων. «Εάν αποτύχουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας αυτή την ώρα, βάζουμε σε ρίσκο την ίδια την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατέληξε η κ. Γεννηματά.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή