Τουρισμός

Λίστα με τα ανοιχτά ξενοδοχεία πανελλαδικώς

Το Υπουργείου Τουρισμού ανήρτησε χθες βράδυ στην ηλεκτρονική του σελίδα την τελική λίστα με τα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα, τα οποία ανά Περιφερειακή ενότητα θα λειτουργούν κατ' εξαίρεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας εξαιτίας του κορωνοϊού.

 

Σύμφωνα, άλλωστε με πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), εξετάζοντας τον κλάδο της ξενοδοχίας και δη το σκέλος της συνεισφοράς τους στην πραγματική οικονομία, την περίοδο 2017-2019, τα ξενοδοχεία της Ελλάδας δαπάνησαν για ανακαινίσεις ποσό ύψους 2,9 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μια σταθερή επένδυση 1 δισ. ευρώ ανά έτος.

 

Με βάση δε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το μερίδιο των ξενοδοχείων 5 και 4 αστέρων στο σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων αυξήθηκε από 11,7% το 2004 σε 21,8% το 2018, ενώ το πλήθος των ξενοδοχειακών μονάδων αυξήθηκε από 8.899 σε 9.783 (+9,9%) αντίστοιχα.

 

Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου, το γεγονός, ότι για κάθε 2,5 νέα δωμάτια δημιουργείται 1 θέση εργασίας. Το 2019, συνολικά από τα ξενοδοχεία αναζητήθηκαν 21.821 νέες θέσεις εργασίας εκ των οποίων δεν καλύφθηκαν περίπου οι 7.000 θέσεις, πάντα σύμφωνα με το ΙΤΕΠ.

 

Σημειώνεται ότι την τελική λίστα με τα ξενοδοχεία πανελλαδικώς μπορείτε να δείτε στο εξής link:

 

http://www.mintour.gov.gr/PressRoom/News/lista-epilegmenwn


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή