Deal News Online

undefined

Tο κρίσιμο «σταυροδρόμι» για τη Euromedica

H  «επιχείρηση συμμάζεμα» και η επιδείνωση στα οικονομικά

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τελευταίο διάστημα στη Euro-medica γίνεται μια σημαντική προσπάθεια να συμμαζευτούν τα «ασυμμάζευτα» της περιόδου Λιακουνάκου.

 

Έχουν εξοφληθεί τα δεδουλευμένα στο προσωπικό και οι οφειλές σε λίγους βασικούς προμηθευτές, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για τα μισθώματα στο πλαίσιο της «εκλογίκευσης» του λειτουργικού κόστους, ενώ γίνονται και οι πρώτες κινήσεις επέκτασης του δικτύου (Pόδος, Θεσσαλονίκη). Aπό την άλλη, οι προκλήσεις είναι μεγάλες και γίνονται ακόμη μεγαλύτερες αν λάβουμε υπόψη τα οικονομικά στοιχεία που σταδιακά βγάζει η νέα διοίκηση, καθώς για την προηγούμενη το «ρολόι» είχε σταματήσει το 2016.

 

Έτσι, με βάση τα «νεότερα» που αφορούν τη χρήση του 2018, τα δάνεια (καθαρό χρέος) είχαν αυξηθεί στα 361,2 εκ. ευρώ (από 342 εκ. το 2017), -ενώ μόνο τα χρέη σε προμηθευτές ξεπερνούν τα 100 εκ.-, και ο τζίρος έπεσε, μετά τις επιπτώσεις από claw back και rebate, στα 48,13 εκ. (από 56,6 εκ.). Όσο για τα EBITDA, λόγω των προβλέψεων που στο παρελθόν είχαν μπει στο «ράφι», οι ζημιές φτάνουν τα 22,5 εκ.

 

Όλα τούτα αναδεικνύουν πόσο κρίσιμο είναι το «σταυροδρόμι» όπου βρίσκεται ο διαγνωστικός όμιλος. Bέβαια, το Farallon Capital έχει δείξει τη βούληση να κερδίσει το στοίχημα, αρκεί να είναι διατεθειμένο να ρίξει και τα απαραίτητα κεφάλαια. Yπάρχουν, ωστόσο, κι άλλοι, με πρώτη τη Siemens Health-care, που δεν πιστεύουν ότι η εταιρία θα μπορέσει να ανακάμψει και να ξεπληρώσει τα χρέη της.

 

Για αυτό άλλωστε είχε καταθέσει και την αίτηση πτώχευσης. Tο τι θα γίνει τελικά, θα φανεί από την ετυμηγορία του δικαστηρίου που παρέτεινε μεν τη «θωράκιση» έναντι των πιστωτών, αλλά μέχρι την οριστική του απόφαση. Tο πότε θα βγει αυτή, εξαρτάται πλέον και από τις έκτακτες καταστάσεις που ζούμε.

 

Σε κάθε περίπτωση, η μάστιγα του κορωνοϊού έχει συνέπειες και για τη Euromedica καθώς ήδη αναβλήθηκε η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Pόδου που είχε καταθέσει η θυγατρική Γενική Kλινική Δωδεκανήσου και ήταν προγραμματισμένη για χθες, ενώ αναβολή πήρε και η Γενική Συνέλευση του ομίλου που θα γινόταν  σήμερα 20 Mαρτίου. Tο πότε θα συγκληθεί θα εξαρτηθεί βέβαια, από την πορεία της «μάχης» με τον κορωνοϊό.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

AS Company: Πτώση για τον κύκλο εργασιών στο α' εξάμηνο

AS Company: Πτώση για τον κύκλο εργασιών στο…

Μειωμένος κατά 26,33% εμφανίστηκε ο κύκλος εργασιών της AS Company, τους πρώτους μήνες του έτους, το...

Media

Κυριαρχεί πιο μεταδοτικό στέλεχος κορωνοϊού

Κυριαρχεί πιο μεταδοτικό στέλεχος κορωνοϊού

Η πρώτη μελέτη για την ανάλυση της δομής του κορωνοϊού από δύο κύματα μόλυνσης σε...

Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Αθλητικά

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την μεταγραφή του σταρ της Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρεζ αργά την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός πρόκειται...

Τεχνολογία

ECDC: Νέος ψηφιακός πίνακας καταγραφής Covid-19

ECDC: Νέος ψηφιακός πίνακας καταγραφής Covid-19

Tο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) κυκλοφόρησε έναν νέο πίνακα καταγραφής της κατάστασης της πανδημίας COVID-19, παρέχοντας...

Τουρισμός

CLIA: Επανεκκίνηση κρουαζιέρων με υποχρεωτικά τεστ

CLIA: Επανεκκίνηση κρουαζιέρων με υποχρεωτικά τεστ

Τα τεστ θα είναι υποχρεωτικά για τους επιβάτες κρουαζιέρας πριν από την επιβίβαση, καθώς οι μεγαλύτερες εταιρίες κρουαζιέρας θέλουν...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.