Πολιτική

Συνάντηση Χρυσοχοϊδη&Παμπούκη με τον Στέφαν Καπφέρερ

Ενδέχεται οι υπουργοί Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοϊδης και ο αναπληρωτής υπουργός Χ. Παμπούκης να συναντηθούν με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας.

 

Ο λόγος της συνάντησης των δύο υπουργών με τον Στέφαν Καπφέρερ θα είναι η παροχή τεχνογνωσίας από τη Γερμανική Επενδυτική τράπεζα για τη σύσταση ελληνικής επενδυτικής αναπτυξιακής τράπεζας.

 

Τον κ. Καπφέρερ θα συνοδεύουν ο διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), κ. Μάρκους Κέρμπερ, ο διευθυντής της Γερμανικής Επενδυτικής τράπεζας(KfW), Κρίστιαν Φούνκε, ο διευθυντής του ελληνο-γερμανικού επιμελητηρίου, Μάρτιν Κναπ, καθώς και στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας και Τεχνολογίας.

 

Η επίσκεψη του κ. Καπφέρερ στην Αθήνα αποτελεί συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε ο κ. Χρυσοχοϊδης στο Βερολίνο και εντάσσεται στην από κοινού πρωτοβουλία των δύο υπουργείων για την ενίσχυση επενδυτικού ενδιαφέροντος από γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

 

Στο πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνεται ακόμη η περαιτέρω εξειδίκευση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων και των εξαγωγών, καθώς και η προετοιμασία της επίσκεψης, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, του Γερμανού αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομίας και Τεχνολογίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος θα ηγηθεί μεγάλης επιχειρηματικής αποστολής για περαιτέρω διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στους τομείς της ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού, της διαχείρισης απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή