Deal News Online

undefined

Ασπίδα 700 εκατ. από την ΕΕ για το μεταναστευτικό

Τι βγήκε από την αυτοψία των επικεφαλής της ΕΕ. 

 

Οικονομική στήριξη στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει το νέο μεταναστευτικό κύμα που δέχεται τις τελευταίες ημέρες, προσέφερε η ηγεσία της ΕΕ σε συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Έβρο. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλς Μισέλ, επισήμανε πως τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα ολόκληρης της ΕΕ και αυτό που συμβαίνει είναι κρίσιμο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη ολόκληρη. Παράλληλα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε πως διατίθενται πόροι 700 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 350 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση υποχρεώσεων που αφορούν το προσφυγικό.

 

Mητσοτάκης: Kαθήκον μου η προστασία των ελληνικών συνόρων

 

«Είναι καθήκον μου να προστατεύσω τα σύνορά μας και θα το κάνω. Είναι καθήκον της ΕΕ να συμβάλει και θα το κάνει», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του με την ηγεσία της ΕΕ στον Έβρο.

 

«Η Τουρκία παραβιάζοντας κατάφωρα την συμφωνία με την ΕΕ προσπάθησε να στείλει πρόσφυγες στην Ελλάδα. Απέτυχε και θα συνεχίσει να αποτυγχάνει», ξεκαθάρισε.

 

Αυτοί που έφτασαν στα σύνορα δεν ήταν άνθρωποι από την Ιντλίμπ, ήταν άνθρωποι που ζούσαν στην Τουρκία, καθώς μιλούσαν άπταιστα την τουρκική γλώσσας, επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας «τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ και θα προστατευτούν».

 

Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης η Ελλάδα ζητά την αλληλεγγύη της ΕΕ και αυτή επιδεικνύεται από την παρουσία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, όμως χρειάζονται περισσότερα και αυτή η κρίση θα πρέπει να λειτουργήσει ως «αφύπνιση».

 

Η Ευρώπη απέτυχε έως σήμερα να βρει κοινή λύση στο πρόβλημα, σημείωσε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι η παρουσία της ηγεσίας της ΕΕ στον Έβρο δείχνει ότι αυτό αλλάζει. Παράλληλα, τόνισε ότι η Τουρκία χρειάζεται την βοήθεια της ΕΕ στο προσφυγικό αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει υπό συνθήκες απειλών.

 

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η Τουρκία έχει γίνει «διακινητής» κάτι που φαίνεται από τα στοιχεία αλλά και τις ίδιες τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

 

Ο πρωθυπουργός μίλησε για επιβουλή των εθνικών μας εδαφών από ανθρώπους άγνωστης προέλευσης που χρησιμοποιούν δακρυγόνα των τουρκικών αρχών.

 

Σαρλς Μισέλ: Να τηρήσει η Τουρκία τις δεσμεύσεις

 

123451

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλς Μισέλ τόνισε ότι τα σύνορα της ΕΕ είναι σύνορα της ΕΕ και αυτό που γίνεται εδώ είναι κρίσιμο για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Ευχαρίστησε τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας και τόνισε ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με τρόπο που θα δείχνει σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και να τηρούμε τους διεθνείς κανόνες.

 

Όπως είπε ο Σαρλς Μισέλ έχουμε μια συμφωνία με την Τουρκία και πρέπει να την τηρούμε. Περιμένουμε και από την Άγκυρα να σεβαστεί το πλαίσιο της συμφωνίας. Στη Συρία είναι σημαντικό να γίνει κάθε προσπάθεια για να βρεθεί πολιτική λύση. Γι' αυτό στηρίζουμε τις προσπάθειες του ΟΗΕ.

 

Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί για να δείξουμε ότι μπορούμε να προστατεύσουμε τα σύνορά μας.

 

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οικονομική ενίσχυση 700 εκατ. ευρώ


12341

Οι ελληνικές αρχές αντιμετωπίζουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση παραδέχτηκε η επικεφαλής της Κομισιόν. Είναι σημαντικό να είμαστε εδώ για να πούμε ότι «οι ανησυχίες σας είναι και ανησυχίες μας», τόνισε, ενώ εξέφρασε την συμπάθειά της για τους πρόσφυγες που υφίστανται την εκμετάλλευση.

 

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Γνωστοποίησε ότι η Frontex ήδη ενισχύει τις δυνάμεις της σε θάλασσα και στεριά.

 

Παράλληλα, διατίθενται πόροι 700 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 350 εκατ. ευρώ είναι άμεσα διαθέσιμα για τη διαχείριση υποχρεώσεων που αφορούν το προσφυγικό.

 

Οσοι θέλουν να δοκιμάσουν την ενότητα της ΕΕ θα απογοητευτούν. Η ενότητα θα επερισχύσει, τόνισε.

 

Η Τουρκία δεν είναι εχθρός αλλά οι άνθρωποι δεν είναι όπλο. Είπε μάλιστα στα ελληνικά ότι η Ελλάδα είναι σήμερα η «ασπίδα» της ΕΕ.


protoselida

World Business

Διακόπτεται η παραγωγή της μπύρας Corona

Διακόπτεται η παραγωγή της μπύρας Corona

Θα διακόψει προσωρινά την παραγωγή της μπύρας Corona ο μεξικανικός όμιλος Grupo Modelo ύστερα από...

Media

Το Εθνικό Θέατρο μπαίνει στην ψηφιακή εποχή

Το Εθνικό Θέατρο μπαίνει στην ψηφιακή εποχή

Προσαρμοζόμενο στις ανάγκες της εποχής και του «Μένουμε σπίτι» το Εθνικό Θέατρο προχωρά στην ψηφιακή...

Τεχνολογία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο θεωρείται ο σημαντικότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ...

Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Πώς ο κορωνοϊός αυξάνει τους βατράχους

Θεσσαλονίκη: Πώς ο κορωνοϊός αυξάνει τους βατράχους

Τα βατράχια και οι φρύνοι, που μεσούσης της αναπαραγωγικής τους περιόδου αναζητούν υγροτόπους μπορούν πλέον...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.