Αθλητικά

Απορρίφθηκε η καταγγελία Ολυμπιακού από Super League

Αφορούσε στην αποβολή ΠΑΟΚ - Ξάνθης

 

Το διοικητικό συμβούλιο της Super League απέρριψε την καταγγελία του Ολυμπιακού κατά των ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

 

Η καταγγελία ήρθε μετά την απόφαση των δύο τελευταίων να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια για την απόφαση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού.

 

Στη διάρκεια της σημερινής (25/02) συνεδρίασης των μελών του συνεταιρισμού ένα από τα θέματα που απασχόλησε τη διοργανώτρια αρχή ήταν και η καταγγελία των Πειραιωτών μετά την απόφαση των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια γι΄ ακύρωση της απόφασης της ΕΕΑ.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν την αποβολή των δύο ΠΑΕ από το πρωτάθλημα, μέχρι να αποσύρουν τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια, βασιζόμενοι στο άρθρο 35 του ΚΑΠ, που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια, ενώ προβλέπει εκτός από την επιβολή προστίμου και την αποβολή από το πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί.

 

Το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όμως, απορρίφθηκε στο διοικητικό συμβούλιο όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

 

Από την πλευρά τους ΑΕΚ, Ατρόμητος και ΟΦΗ πρότειναν να παραπεμφθεί η υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ενώ υπέρ της απόρριψης τάχθηκαν οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Βόλος και Παναιτωλικός. Από τη διαδικασία απείχε ο Αστέρας Τρίπολης, η Λαμία απουσίαζε, ενώ λευκό ψήφισε η ΕΠΟ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή