Τουρισμός

ΕΟΤ: Fam trip για οινοτουρισμό της Κ. Μακεδονίας

Στην προβολή του οινοτουρισμού της Κ. Μακεδονίας στις Κάτω Χώρες προχώρησε η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών, μέσω της οργάνωσης ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip) για τρεις τουριστικούς πράκτορες και δύο bloggers Βέλγιο και Ολλανδία.

 

Το ταξίδι που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε σε συνέχεια εκδήλωσης προβολής του οινοτουρισμού που είχε διοργανώσει η ίδια υπηρεσία του ΕΟΤ με τους «Δρόμους του Κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα» τον προηγούμενο Νοέμβριο στις Βρυξέλλες.

 

Στις συγκεκριμένες χώρες η Ελλάδα αποτελεί τον πέμπτο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό, με τις αφίξεις από το Βέλγιο να καταγράφουν το 2019 συνεχόμενη αύξηση 6,4%. Στόχος της δράσης ήταν ο εμπλουτισμός του προορισμού με θεματικές αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, όπως η οινογευσία, αλλά και η ενίσχυση σε αφίξεις τουριστών στις χαμηλές τουριστικές περιόδους μέσω εξειδικευμένων συμφωνιών με Τ.Os.

 

Ακόμα περισσότερο η βελγική αγορά θεωρείται ιδανική για την προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού για διακοπές οινοτουρισμού, δεδομένης της προτίμησης των Βέλγων να επιλέγουν τον τόπο των διακοπών τους με βάση τις δυνατότητες που προσφέρει για ξεκούραση και δραστηριότητες, τις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες, τη γαστρονομία και τα ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν τόσο στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και όσο και στο γενικότερο επίπεδο των τιμών.

 

Στο fam trip συμμετείχαν η Ολλανδή blogger Jody Mijts, που στην εξιδικευμένη ιστοσελίδα της https://ongewoonlekker.com (50.000 μοναδικοί επισκέπτες το μήνα) προβάλει την οινογνωσία, τη γαστρονομία και τα ταξίδια και ο René van Hoof από τη βελγική γαστρονομική πλατφόρμα www.tasted4you.be (επίσης, με 50.000 μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα). Ακόμα έλαβαν μέρος στελέχη των, ειδικευμένων σε à la carte διακοπές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τουριστικών γραφείων DTS OTC Travel (www.dts-otc.be), Copco Travel (https://www.copcotravel.be) και Govaka & Pasar (https://www.govaka.be).

 

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης και απόλαυσαν την τοπική γαστρονομία σε εστιατόρια της πόλης. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν οινογευσίες στα οινοποιεία της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας «Γεροβασιλείου», «Koύρτη», «Χρυσοστόμου», «Αδάμου», «Παντούλη», «Ξηρομερίτη» και «Πολυχρού».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή