Deal News Online

undefined

Αυστραλία: “Eπείγουσα βοήθεια” χρειάζονται 113 είδη ζώων

Περισσότερα από 100 διαμένοντα στην Αυστραλία είδη χρειάζονται επείγουσα βοήθεια μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, σύμφωνα με την έκθεση μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

 

Από την επιστημονική ομάδα ζητήθηκε να παράσχει συμβουλές που θα βοηθήσουν στη διάσωση όσων ζωικών πληθυσμών επιβιώσαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Αν και η ομάδα διαπίστωσε ότι τα είδη δεν απειλούνται με εξαφάνιση, ωστόσο, προειδοποίησε ότι χρειάζονται άμεσες ενέργειες για την προστασία τους, τοποθετώντας τα έτσι σε καθεστώς «επείγουσας βοήθειας».

 

Ειδικότερα, όλα τα είδη που είναι στον εν λόγω κατάλογο είχαν χάσει τουλάχιστον το 30% των οικοτόπων τους εξαιτίας των τεράστιων πυρκαγιών που έπληξαν τα νότια και ανατολικά της χώρας. Τα κοάλα και τα καγκουρό γουάλαμπι, καθώς και είδη πουλιών, ψαριών και βατράχων είναι μεταξύ των ειδών που χρειάζονται τη μεγαλύτερη βοήθεια, δήλωσαν οι ειδικοί.

 

Ο κυβερνητικός επίτροπος για τα απειλούμενα είδη, Sally Box, δήλωσε ότι πολλά από τα ζώα που καταγράφηκαν είχαν ήδη αναφερθεί ως απειλούμενα πριν από τις πυρκαγιές, αλλά κάποια ακόμα που συμπεριλήφθησαν αποτέλεσαν έκπληξη.

 

"Έχουν υπάρξει κάποια είδη που δεν είχαν προηγουμένως αναφερθεί ως απειλούμενα, που δεν ήταν σε κίνδυνο πριν από τις πυρκαγιές, αλλά μοιάζει πιθανό να έχουν επηρεαστεί αρκετά σοβαρά", δήλωσε ο Dr Box.

 

Στο παρελθόν οι ερευνητές είχαν εκτιμήσει ότι περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ζώα μπορεί να έχουν χαθεί στις πυρκαγιές, οι οποίες έκαναν στάχτη μεγάλες εκτάσεις εύκρατων δασών και βοσκοτόπων. Τα είδη σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνουν 13 πτηνά, 20 ερπετά, 19 θηλαστικά και 17 ψάρια.

 

«Πολλά είδη θεωρήθηκαν ασφαλή και δεν απειλήθηκαν πριν από τις πυρκαγιές, αλλά έχουν χάσει τώρα μεγάλο μέρος του οικοτόπου τους και μπορεί να απειληθούν», ανέφερε η ομάδα στην έκθεσή της. Τα είδη φυτών και τα άλλα ασπόνδυλα αναμένεται να κατονομαστούν στην επόμενη επικαιροποίηση του καταλόγου, δήλωσε η υπουργός περιβάλλοντος Sussan Ley.

 

«Ενώ υπήρξαν κάποιες ενθαρρυντικές εμφανίσεις απειλούμενων ζώων σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιά, δεν είναι ακόμα ασφαλές να εισέλθουμε σε πολλές περιοχές για να κάνουμε πιο λεπτομερείς αξιολογήσεις στο έδαφος», διευκρίνισε η Ley ως προς το τι μπορεί να αλλάξει στο μέλλον σχετικά με ζώα που κινδυνεύουν.

 

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, η Αυστραλία δεσμεύτηκε για διάθεση δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την φροντίδα άγριων ζώων και οικοτόπων. Τα χρήματα θα δαπανηθούν για τη θεραπεία των ζώων και προγράμματα ελέγχου.


protoselida

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

Ακόμα πιο προσιτά τα αυτοκίνητα MAZDA

Ακόμα πιο προσιτά τα αυτοκίνητα MAZDA

Πολύ καλά τα νέα για τα αυτοκίνητα της Mazda μετά την εφαρμογή του νέου φορολογικού...

Τεχνολογία

Facebook και Microsoft vs Apple

Facebook και Microsoft vs Apple

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους τεχνολογικούς κολοσσούς της Wall Street, με τη Microsoft και το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.