Πολιτική

Οι βασικοί άξονες του νέου περιβαλλοντικού νομοσχεδίου

Η παρουσίαση από τον Κωστή Χατζηδάκη προς τις περιβαλλοντικές οργανώσεις

 

Του βασικούς άξονες του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης τακτικής συνάντησης, που είχε με τους επικεφαλής των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

 

Ενημέρωσε ταυτόχρονα ότι το βασικό περιβαλλοντικό νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.

 

Το νομοσχέδιο θα αφορά , μεταξύ άλλων:

 

-         στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις,

 

-         στις οικιστικές πυκνώσεις, στο νέο πλαίσιο για τους Φορείς Προστατευόμενων Περιοχών, καθώς επίσης και

 

-         σε μία σειρά από ρυθμίσεις για τα δάση και τους δασικούς χάρτες.

 

«Οι ρυθμίσεις προσπαθούν να συνδυάσουν την προστασία του περιβάλλοντος, με την προσπάθεια της χώρας να προχωρήσει μπροστά αναπτυξιακά χωρίς αγκυλώσεις και δογματισμούς», επεσήμανε ο ΥΠΕΝ, στο πλαίσιο της συνάντησης.

 

Κοινός στόχος «μία πραγματικά πράσινη πολιτική»

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, «θέλουμε για μία ακόμα φορά να διαβουλευτούμε πριν η κυβέρνηση παρουσιάσει τις προτάσεις της. Δεν είμαστε αναγκασμένοι να συμφωνούμε, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να συζητούμε, γιατί έχουμε έναν κοινό στόχο: Μία πραγματικά πράσινη πολιτική, που θα έχει ως τελικό στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη».

 

«Πρέπει απροκατάληπτα και ειλικρινά να συζητήσουμε μεταξύ μας. Οι προτάσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων είχαν, έχουν και θα έχουν προστιθέμενη αξία», τόνισε ο ΥΠΕΝ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή