Πολιτική

Δένδιας προς ΣΥΡΙΖΑ: Ασυγχώρητη ελαφρότητα η χρησιμοποίηση δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων

Ένα ιδιαίτερα επικριτικό σχόλιο εξέδωσε το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ως απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι συνιστά ασυγχώρητη ελαφρότητα η χρησιμοποίηση δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων.

 

Όπως τονίζει συγκεκριμένα το σχόλιο: «Συνιστά ασυγχώρητη ελαφρότητα, ανακόλουθη με την κρισιμότητα των στιγμών, η χρησιμοποίηση δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων και η αυθαίρετη ερμηνεία συμβάντων με στόχο την επιδίωξη κομματικών σκοπιμοτήτων».

 

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου υπουργού Εξωτερικών επισημαίνει πως «οι καιροί δεν επιτρέπουν τέτοιες επιπολαιότητες και αναμένουμε από την αξιωματική αντιπολίτευση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

 


Περαιτέρω υπογραμμίζει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε μικροπολιτικούς διαλόγους επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και διαμηνύει ότι «θα συνεχίσει να ασκεί εξωτερική πολιτική με την απαιτούμενη νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα για την αποτελεσματική θωράκιση και προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

 

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «διαχειρίζεται με αβάσταχτη ελαφρότητα κρίσιμα εθνικά θέματα».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή