Deal News Online

undefined

Συνάντηση Μητσοτάκη- Γεωργιάδη: Τέθηκαν οι στόχοι του υπουργείου Ανάπτυξης Προτεινόμενο

Τον απολογισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το τελευταίο εξάμηνο αλλά και τους τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου συζήτησε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Στρατηγική επιλογή η ισχυρή ανάπτυξη και οι νέες καλύτερες δουλειές

 

Κατά τη σύσκεψη, σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, τονίστηκε πως στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι η ισχυρή ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις και νέες καλύτερες δουλειές, ενώ τέθηκε ως στόχος η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας κάθε μεγέθους και η υιοθέτηση ενός νέου παραγωγικού υποδείγματος, εξωστρέφειας και καινοτομίας.

 

Μεταξύ των σημαντικών δράσεων που παρουσιάστηκαν είναι η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πόλου του Ελληνικού-Αγίου Κοσμά, η εφαρμογή και η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων (μέσω και της Golden Visa), αλλά και του πλαισίου για τις ΣΔΙΤ.

 

Επίσης, με την παρουσίαση συγκεκριμένων έργων, αναπτύχθηκαν οι στόχοι για αύξηση των δραστηριοτήτων Έρευνας και Ανάπτυξης σε ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις, τη σύνδεση Έρευνας-Τεχνολογίας-Καινοτομίας με την αγορά και τη στήριξη καινοτομίας και νεοφυών επιχειρήσεων. Στη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε από τον πρωθυπουργό η κατεύθυνση για ριζική απλοποίηση του πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις και το εταιρικό Δίκαιο.

 

Παράλληλα, δόθηκαν τα στοιχεία για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και αναλύθηκε ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την επίτευξη βιώσιμου ρυθμού ανάπτυξης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής μέσω υλοποίησης του ΠΔΕ-ΕΠΑ, για τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027, για την προστασία του καταναλωτή και για ένα σύγχρονο Κράτος, λιτό και αποτελεσματικό στην υπηρεσία του πολίτη.

 

Μητσοτάκης: Θετικές οι αποδόσεις του υπουργείου

 

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο πρωθυπουργός ανέφερε:

 

«Καταρχάς, συγχαρητήρια για τις επιδόσεις του υπουργείου συνολικά σε όλη την πολιτική ηγεσία για το α' εξάμηνο, νομίζω ότι το αποτύπωμα είναι σαφώς πολύ θετικό αλλά βέβαια αυτό ανεβάζει και τον πήχη των προσδοκιών για το τι πρέπει να κάνουμε το 2020, το οποίο είναι έτος ανάπτυξης και επενδύσεων. Οι προτεραιότητες είναι ξεκάθαρες καθώς έχουν ήδη αποτυπωθεί και από την ομιλία μου ως πρωθυπουργός, αλλά και από τις δικές σας δημόσιες δηλώσεις, να αυξήσουμε σημαντικά τη συμμετοχή των επενδύσεων ξένων και εγχώριων στο αναπτυξιακό μας μείγμα. Να βελτιώσουμε περαιτέρω το επιχειρηματικό περιβάλλον κάτι το οποίο θα πρέπει πια να αποτυπωθεί και στον κατάλογο των business της Παγκόσμιας Τράπεζας, να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ ειδικά αυτά τα οποία αναφέρονται στην ανταγωνιστικότητα, στην επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία, να οικοδομήσουμε, να ολοκληρώσουμε και να δρομολογήσουμε τη λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας ως ένα συνολικό εργαλείο χρηματοδότησης κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Να προχωρήσουμε κατά προτεραιότητα σημαντικά έργα ΣΔΙΤ, να ολοκληρώσουμε τις δράσεις που ήδη έχουμε σχεδιάσει στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, οπότε καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο άλμα προς το μέλλον για να αποπνέει αισιοδοξία στο διεθνές στερέωμα το 2020 θα πρέπει να αποδειχθεί κομβική χρονιά και στον τομέα της ανάπτυξης και των επενδύσεων. Οπότε και πάλι Υπουργέ μου, καλως ήρθατε και καλή δύναμη στον κοινό μας στόχο».

 

Ποιοι έλαβαν μέρος στη συνάντηση

 

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Γιάννης Τσακίρης, αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το Εταιρικό Σύμφωνο για το πλαίσιο Ανάπτυξης, Χρίστος Δήμας, αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, 'Ακης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, οι γενικοί γραμματείς Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου, Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Βιομηχανίας Πελοπίδας Καλλίρης, Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νικόλαος Μαντζούφας, Έρευνας και Τεχνολογίας Θανάσης Κυριαζής, η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Νίκη Δανδόλου και ο πρόεδρος της ΜΟΔ Γιώργος Παπαδημητρίου.


protoselida

Media

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Γιουρούσι ανήμερα της Αλωσης "   ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " 10 αλλαγές στις άδειες Δημοσίων υπαλλήλων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.