Deal News Online

undefined

Θεοδωρικάκος: Ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης

Το πιλοτικό πρόγραμμα, «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης», που υλοποιείται στο Δήμο Ιωαννίνων, εγκαινίασε στις 11 το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

Ο υπουργός, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα εγκαίνια του νέου χώρου της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, για την οποία εξέφρασε την σιγουριά ότι θα γίνει η «νέα μόδα στην Ελλάδα», γιατί όπως τόνισε την αγκάλιασε η νέα γενιά.

 

Οπως επισήμανε η αξιοποίηση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης «συμφέρει» όλους, γιατί «αντί να χρησιμοποιούμε τα σκουπίδια ως κάτι άχρηστο, γίνονται προϊόντα τα οποία πουλάμε και κερδίζουμε όλοι».

 

Ο καθένας, που θα ρίξει το μπουκαλάκι στο σημείο ανακύκλωσης, κερδίζει 1 ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες, ενώ όφελος έχει και ο Δήμος, γιατί περιορίζεται το κόστος της αποκομιδής των απορριμμάτων.

 

Το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 5 Δήμους, στην Καλλιθέα, τη Νέα Σμύρνη, το Ναύπλιο, τα Γιάννενα και την Ανδρο.

 

Θεοδωρικάκος: «Το πρόγραμμα θα εξαπλωθεί στην Ελλάδα»

 

Ο υπουργός τόνισε, πως το πρόγραμμα θα εξαπλωθεί στην Ελλάδα, ενώ ανέφερε, ότι σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, αυτό θα αποτελέσει βασικό σημείο της πολιτικής του στον Τομέα Περιβάλλοντος.

 

Ο κ. Θεοδωρικάκος, χαρακτήρισε τα Γιάννενα πρωταθλητή της ανακύκλωσης, γεγονός που οφείλεται όπως είπε, «στην πρωτοπόρα δράση και συνεργασία της Εκκλησίας, του Δήμου, της Περιφέρειας, όλου του δυναμικού των νέων παιδιών και της τοπικής κοινωνίας».

 

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, χρησιμοποίησε μια ρήση του πρωθυπουργού: «Οι Ελληνες είμαστε πολύ λίγοι, για να είμαστε διχασμένοι. Οφείλουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τις προσπάθεια μας, αφήνουμε στο χθες τους τεχνητούς διαχωρισμούς και πάμε μπροστά. Αυτό είναι το μήνυμα και για την ανταποδοτική ανακύκλωση, με τα Γιάννενα πρωταθλητή».

 

«Παρών» και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας

 

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, ο οποίος αφού ανέφερε, πως «η ανακύκλωση, είναι η συμφιλίωση του ανθρώπου με το περιβάλλον, το οποίο δεν είναι αντίπαλος μας», υπογράμμισε με έμφαση: «Η προστασία του περιβάλλοντος, είναι ατομική ευθύνη του καθενός . Και πρέπει να συμφιλιωθούμε με αυτή την έννοια. Δεν έχουμε μόνο δικαιώματα, αυτά είναι κουτσά, χωρίς την άλλη όψη του νομίσματος, δηλαδή την ευθύνη. Είναι στο χέρι μας να το σώσουμε. Άρα, η κοινή πρωτοβουλία μας εξοικειώνει με την ατομική ευθύνη, την οποία ξεχάσαμε εδώ και πολλά χρόνια».

 

Τα εγκαίνια μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Αμυράς, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

 

Ο κ. Μάξιμος κατά τον χαιρετισμό του είπε, ότι η Μητρόπολη Ιωαννίνων, ετοιμάζει σε παρακείμενο χώρο, ένα Σχολείο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ώστε μαθητές όχι μόνο από τα Ιωάννινα, αλλά από όλες τις περιοχές της χώρας, να παρακολουθούν σεμινάρια, μαθήματα που αφορούν στο περιβάλλον , την προστασία του και την διαχείριση των υλικών με κέρδος για την κοινωνία και την οικονομία.


protoselida

World Business

Διακόπτεται η παραγωγή της μπύρας Corona

Διακόπτεται η παραγωγή της μπύρας Corona

Θα διακόψει προσωρινά την παραγωγή της μπύρας Corona ο μεξικανικός όμιλος Grupo Modelo ύστερα από...

Media

Το Εθνικό Θέατρο μπαίνει στην ψηφιακή εποχή

Το Εθνικό Θέατρο μπαίνει στην ψηφιακή εποχή

Προσαρμοζόμενο στις ανάγκες της εποχής και του «Μένουμε σπίτι» το Εθνικό Θέατρο προχωρά στην ψηφιακή...

Τεχνολογία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο θεωρείται ο σημαντικότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ...

Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Πώς ο κορωνοϊός αυξάνει τους βατράχους

Θεσσαλονίκη: Πώς ο κορωνοϊός αυξάνει τους βατράχους

Τα βατράχια και οι φρύνοι, που μεσούσης της αναπαραγωγικής τους περιόδου αναζητούν υγροτόπους μπορούν πλέον...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.