Πολιτική

Δημιουργία κλάδου νοσηλευτών ανακοίνωσε ο Κικίλιας

Τη δημιουργία κλάδου νοσηλευτών, κάτι που σημαίνει ότι θα προσλαμβάνονται με πολύ πιο γρήγορες διαδικασίες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ., ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας ότι αυτό θα προβλέπεται στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι 1.500 ειδικευόμενοι νοσηλευτές θα μπουν απευθείας στα νοσοκομεία να κάνουν την πρακτική τους, βοηθώντας τους γιατρούς και στηρίζοντας το σύστημα Υγείας.

 

Ο Βασίλης Κικίλιας μετέβη σήμερα στη Λάρισα, όπου επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο και το παράρτημα του ΕΚΑΒ στη θεσσαλική πόλη.

 

«Επισκέφτηκα το ΕΚΑΒ και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με αυτά τα οποία είδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Αρκεί να σας πω ότι το 99% των περιστατικών τα οποία έρχονται από μια πολύ μεγάλη περιοχή στο εν λόγω νοσοκομείο, μένουν και αντιμετωπίζονται εκεί», δήλωσε ο υπουργός Υγείας μετά την επίσκεψη στο ΠΓΝ Λάρισας.

 

«Θέλω να ευχαριστήσω το νοσηλευτικό προσωπικό, το ιατρικό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, για τις εξαιρετικές προσπάθειες που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια των περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών, τους διοικητές, τον διοικητή της Υ.ΠΕ. και να πω ότι με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον κόσμο, τους ασθενείς, τις ευπαθείς ομάδες, δίνουν δικαίωμα και στο υπουργείο Υγείας να μπορέσει να μεριμνήσει, έτσι ώστε να υπάρξουν περαιτέρω επενδύσεις στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

 

«Αυτά που χρειάζεται το νοσοκομείο στο εργαστηριακό κομμάτι, στο κομμάτι των μηχανημάτων, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του συστήματος υγείας, θα τα έχει, προκειμένου να εξυπηρετεί ακόμα καλύτερα τον κόσμο και να προσφέρει ακόμα καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες υγείας», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

 

Κληθείς να σχολιάσει ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας είναι νοσκομείο αναφοράς, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Έχετε δίκιο. Θα ήθελα να πω για μία ακόμη φορά, ότι η πρόληψη είναι ανώτερη της θεραπείας. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Δημόσια Υγεία την εποχή αυτή, που είναι η εποχή του ιού της γρίπης, κατά κύριο λόγο, και μετά του κοροναϊού, το υπουργείο Υγείας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον ιό της γρίπης, μετά την καμπάνια την οποία κάναμε, εμβολιάστηκε 1.000.000 κόσμος παραπάνω από πέρυσι. Πέρυσι εμβολιάστηκαν 2.050.000, φέτος πάνω από 3.100.000 κόσμος. Κάτι πολύ σημαντικό για να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας, φαίνεται και στα στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από τους συμπολίτες μας που πηγαίνουν στο νοσοκομείο».

 

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την υπογραφή σύμβασης με τις μεγάλες κλινικές, για 43 ακόμα κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα. «Θυμίζω: 43 κλίνες και 38 που είχαμε συμφωνήσει με τις μικρές κλινικές, είναι πάνω από 80 επιπλέον κλίνες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», υπογράμμισε.

 

«Ψυχραιμία και σωστή οργάνωση» για τον κοροναϊό

 

«Αν και εφόσον υπάρξει περιστατικό, μπορεί να υπάρξει μπορεί και να μην υπάρξει, ο ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, τα νοσοκομεία αναφοράς και, κυρίως, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι έτοιμοι να  αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, επιστημοσύνη και επαγγελματισμό», τόνισε υπενθυμίζοντας στους πολίτες να απευθύνονται στους ειδικούς.

 

«ΤΟ Π.Γ.Ν. Λάρισας που επισκέφθηκα, έχει εξαιρετικούς Καθηγητές, λοιμωξιολόγους, ειδικούς παθολόγους και ο κόσμος στην περιοχή μπορεί να μαθαίνει την αλήθεια. Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, βλέπετε ότι το αντιμετωπίζουν ήδη διάφορες χώρες. Είμαστε σε επαφή με την Πρεσβεία της Κίνας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και φυσικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Συνιστώ ψυχραιμία και σωστή οργάνωση».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή