Επιχειρήσεις

Με δήμαρχο Αριστοτέλη συναντήθηκαν Eldorado Gold - Ελληνικός Χρυσός Προτεινόμενο

Τον τρόπο που θα συνεχιστεί το επενδυτικό πρόγραμμα της Eldorado Gold Corporation και τη Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. καθώς και η απόδοση αντισταθμιστικών οφελών στον δήμο συζητήθηκε κατά την σημερινή συνάντηση του δημάρχου Αριστοτέλη, Στέλιου Βαλιάνου, με στελέχη των δύο εταιρειών.

 

Ο πρόεδρος της Eldorado Gold Corporation, George Burns, ο Πρόεδρο της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Χρήστος Μπαλάσκας και ο αντιπρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., Δημήτρης Δημητριάδης επισκέφθηκαν την Αρναία, ανταποκρινόμενοι σε αίτημα του δημάρχου, για ενημέρωση, όσον αφορά τη διαβούλευση που εξελίσσεται με την ελληνική κυβέρνηση και τον σχεδιασμό της εταιρείας για το μέλλον της επένδυσης στην περιοχή.

 

Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης θα συνεχιστεί το επενδυτικό πρόγραμμα

 

Οι επικεφαλής της επενδύτριας εταιρείας μεταξύ άλλων, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση που θα σημάνει τη συνέχιση του επενδυτικού προγράμματος και μάλιστα με πρόβλεψη για ακόμα μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ εξέφρασαν ως δεδομένη τη διάθεση σημαντικής αύξησης των royalties υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και της τοπικής κοινωνίας του δήμου Αριστοτέλη.

 

Αίτημα για αισθητή απόδοση αντισταθμιστικών οφελών στον δήμο

 

Ο κ. Βαλιάνος, τόνισε την απαρέγκλιτη θέση του Δήμου Αριστοτέλη, υπέρ της αυστηρής τήρησης των περιβαλλοντικών όρων εξέλιξης της επένδυσης, υπέρ της διασφάλισης ένταξης όλων των επωφελών όρων της ισχύουσας ΚΥΑ και στις προβλέψεις της νέας συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και την επιμονή στο αίτημα για αισθητή απόδοση αντισταθμιστικών οφελών στον δήμο προς αξιοποίηση για την τοπική κοινωνία, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος για να συμφωνηθεί το ύψος του αντισταθμιστικού οφέλους σε δράσεις και έργα στήριξης της τοπικής κοινωνίας, που θα αποδίδεται στον Δήμο προς αξιοποίηση με απόλυτη διαφάνεια και το οποίο δεν θα συμψηφίζεται με το όποιο ποσοστό Royalties θα αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην τοπική κοινωνία.

 

Τέλος, ο κ. Βαλιάνος, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ζήτησε και εξασφάλισε από τους κ.κ. Burns, Δημητριάδη και Μπαλάσκα, τη συναίνεση της εταιρείας, όσον αφορά στην πρόσβαση και στη διενέργεια ελέγχου των υποδομών του ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακα, από Ομάδα Εργασίας που θα συγκροτήσει το ΤΕΕ/ΤΚΜ, σε υλοποίηση σχετικής συνεργασίας με τον Δήμο Αριστοτέλη.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή