Deal News Online

Άρχισε η δίκη για τους «στημένους» αγώνες

Με τις καταθέσεις των πρώτων παρόντων μαρτύρων προχώρησε σήμερα η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων την περίοδο 2012-2015, στην οποία είναι κατηγορούμενοι 28 παράγοντες του ποδοσφαίρου.

 

Η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα με τις καταθέσεις του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, καθώς και του πρώην μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Χρήστου Σάββα.

 

Οι δύο μάρτυρες κλήθηκαν στο βήμα, καθώς απουσίαζαν από το δικαστήριο λόγω υποχρεώσεών τους, οι πρώτοι στον κατάλογο των μαρτύρων, Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Μελισσανίδης, οι οποίοι αναμένεται να καταθέσουν κατά την επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, στις 3 Φεβρουαρίου.

 

Ο κ. Πιλάβιος κατέθεσε πως δεν θυμάται να υπήρχαν κατά το επίμαχο διάστημα υπόνοιες για την λειτουργία της ΚΕΔ ή την κατάρτιση του καταλόγου διαιτητών, ενώ ανέφερε πως θυμάται ότι το καλοκαίρι του 2012 υπήρχε μία δυσκολία για τους καταλόγους. Τόνισε ωστόσο πως δεν θυμάται για καταγγελίες που είχαν γίνει τότε και ότι δεν έχει στοιχείο για συμφωνία κάποιων σε ό,τι αφορά διαιτητές, ενώ αναφέρθηκε σε συμμαχίες παραγόντων «που υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα».

 

Ο δεύτερος μάρτυρας κατέθεσε πως το καλοκαίρι του 2012 ο κατάλογος των διαιτητών καταρτίστηκε «από δύο πρόσωπα μόνο» μετά από πιέσεις των Ενώσεων, κάτι που γενικά γινόταν κάθε χρόνο, τότε ωστόσο ήταν κάπως πιο έντονο γιατί ήταν οι εκλογές στην ΕΠΟ. Είπε επίσης πως στους πίνακες μπήκαν ονόματα για να ωφεληθεί συγκεκριμένο πρόσωπο με ψήφους στις εκλογές της ΕΠΟ. Ο κ. Σάββας, αφού είπε πως οι διαιτητές είναι τα «θύματα του ποδοσφαίρου», αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε στα τέλη του 2011 με τότε παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο κατηγορούμενος Βαγγέλης Μαρινάκης, στην οποία είχαν διατυπωθεί παράπονα για τον κ. Πιλάβιο. Τόνισε μάλιστα πως δεν άκουσε τίποτε ύποπτο ούτε και κάποια πρόταση για στήριξη σε άλλο πρόσωπο σε αντικατάσταση του τότε προέδρου της ΕΠΟ.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


World Business

ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ οι δείκτες PMI τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ οι δείκτες PMI τον…

Η δραστηριότητα του ιδιωτικού κλάδου στις ΗΠΑ ενισχύθηκε περαιτέρω τον Απρίλιο, με τους δείκτες PMI...

Αθλητικά

UEFA: “Συνωμότες” οι “12” της European Super League

UEFA: “Συνωμότες” οι “12” της European Super League

Οι 55 εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της UEFA ενέκριναν ομόφωνα την Τρίτη μια κοινή δήλωση που καταδικάζει...

Τεχνολογία

TikTok: Μήνυση για χρήση προσωπικών δεδομένων παιδιών

TikTok: Μήνυση για χρήση προσωπικών δεδομένων παιδιών

Η TikTok αντιμετωπίζει μια νομική αγωγή από την πρώην επίτροπο Προστασίας Παιδιών, σχετικά με τον τρόπο συλλογής και χρήσης τωνδεδομένων των...

Περιβάλλον

Μόλις 2,8% των γήινων οικοσυστημάτων παραμένει ανέπαφο

Μόλις 2,8% των γήινων οικοσυστημάτων παραμένει ανέπαφο

Πρόσφατη επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου Cambridge, επιβεβαιώνει ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης (22 Απριλίου)...

Τουρισμός

Smartwings: Πτήσεις από Πολωνία προς ελληνικούς προορισμούς

Smartwings: Πτήσεις από Πολωνία προς ελληνικούς προορισμούς

Πτήσεις από 6 αεροδρόμια της Πολωνίας (Βαρσοβία, Κατοβίτσε, Γκντανσκ, Πόζναν, Κρακοβία, Βρότσλαβ) σε 28 μεσογειακούς προορισμούς,ανάμεσα στους...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.