Deal News Online

undefined

Πλακιωτάκης: Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα λιμάνια Προτεινόμενο

Υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, καθώς έχουν τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα από γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής άποψης, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, στο πλαίσιο διεξαγωγής του συνεδρίου «OPEN SHIPPING FINANCE 2020», που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

 

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι τα λιμάνια εντάσσονται, πλέον, στην εθνική στρατηγική λιμένων και logistics και μεταφορών και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να εξυπηρετήσουν συνδυασμένες μεταφορές.

 

Αναφερόμενος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, είπε ότι αποτελεί ένα λιμάνι με τεράστια γεωστρατηγική αξία, ένας ενεργειακός κόμβος που μπορεί να εξελιχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και πρόσθεσε ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τον νέο πλωτό σταθμό αεροποίησης του υγροποιημένου φυσικού αερίου και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες.

 

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι το 2020 θα είναι μία χρονιά μεταρρυθμίσεων σε όλα τα επίπεδα, συμπληρώνοντας ότι το ελληνικό νηολόγιο θα γίνει πιο ανταγωνιστικό, με μείωση της γραφειοκρατίας και ενίσχυση των ηλεκτρονικών διαδικασιών.

 

Όπως επισήμανε, θα υπάρχει διασύνδεση του υπουργείου και με τις ΔΟΥ και με το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και με όλες τις άλλες υπηρεσίες που χρειάζονται, ώστε ο πλοιοκτήτης να μπορεί άμεσα και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να νηολογήσει τα πλοία υπό ελληνική σημαία. Επίσης, υποστήριξε ότι για να γίνουν το ελληνικό νηολόγιο και η ελληνική σημαία πιο ανταγωνιστικά θα χρειαστούν και παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο.

 

Για τη ναυτική εκπαίδευση, ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε ότι οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού θα ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να δημιουργηθούν ακαδημίες-πρότυπα.


protoselida

Media

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Οριστικό "μαύρο" στις ιστοσελίδες που αναπαράγουν παράνομα μουσική, ταινίες, σειρές κ.α. επιχειρεί να βάλει η...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

Αγγλία: Οδηγίες για αποβολές όσων βήχουν εσκεμμένα

Αγγλία: Οδηγίες για αποβολές όσων βήχουν εσκεμμένα

Οι ποδοσφαιριστές που βήχουν σκόπιμα στους αντιπάλους ή τους διαιτητές εν μέσω της πανδημίας COVID-19 θα δέχονται κόκκινες ή...

Αυτοκίνητο

Σεβασμός για τη νέα Mercedes-AMG GT Black Series

Σεβασμός για τη νέα Mercedes-AMG GT Black Series

Όταν η Mercedes αποφασίζει να βγάλει συλλεκτική έκδοση που θα κατασκευάζεται στο Affalterbach, την έδρα...

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Περιβάλλον

 Ζάκυνθος: Ρεκόρ ωοτοκίας καρέτα - καρέτα λόγω κορωνοϊού

Ζάκυνθος: Ρεκόρ ωοτοκίας καρέτα - καρέτα λόγω…

Έσπασε ρεκόρ 25ετίας ο φετινός αριθμός φωλιών των χελωνών καρέτα-καρέτα στη Ζάκυνθο, σε μια θετική παράπλευρη...

Τουρισμός

ΑEGEAN – ΣΕΤΕ: πακέτο διακοπών για προσωπικό Πολιτικής Προστασίας

ΑEGEAN – ΣΕΤΕ: πακέτο διακοπών για προσωπικό Πολιτικής…

Η AEGEAN και ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, προσφέροντας...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.