ΔΝΤ: Ρεαλιστικό σενάριο η είσοδος της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη το 2023

«Επειδή ο κόσμος έχει γίνει πιο ταραχώδης» δήλωσε η κ. Γκεοργκίεβα

 

Την εκτίμηση ότι η είσοδος της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη το 2023 είναι ρεαλιστικό σενάριο, διατύπωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια βουλγαρική ραδιοφωνία (BNR), υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως η χώρα θα πρέπει να επενδύσει στους ανθρώπους και να επιταχύνει τον βηματισμό της για την υιοθέτηση και εφαρμογή «πράσινων» πολιτικών.

 

Η κ. Γκεοργκίεβα ανέφερε ότι η Βουλγαρία ακολουθεί σωστή πορεία και βηματισμό στην πορεία της προς την ευρωζώνη και ότι η ένταξη της χώρας το 2023 είναι «πλήρως προβλέψιμη» αν ενταχθεί στον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ERMII) τον Απρίλιο.

 

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις της κ. Γκεοργκίεβα, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, έχει την ίδια γνώμη, αφού, όπως είπε, συζήτησαν, πρόσφατα, το θέμα στο Νταβός.

 

«Η είσοδος στη ζώνη του ευρώ είναι καλύτερη για τη Βουλγαρία είναι καλύτερη τώρα από ό, τι ήταν στο παρελθόν, επειδή ο κόσμος έχει γίνει πιο ταραχώδης» δήλωσε η κ. Γκεοργκίεβα.

 

Πρόσθεσε δε, ότι «το πιο σημαντικό για τη Βουλγαρία είναι να επενδύσει σε ανθρώπους, στην εκπαίδευση παιδιών[…] στην κατάρτιση και στην επανεκπαίδευση. Οι επιχειρήσεις πρέπει να ενθαρρύνονται να επενδύουν σε ανθρώπους».

 

Αναφερόμενη στην ανάγκη υιοθέτησης «πράσινων» πολιτικών, η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε πως η οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις και θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

«Σε αυτόν τον τομέα [των πράσινων πολιτικών], εάν ενεργήσουμε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα, η Ευρώπη έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει υψηλότερη ανάπτυξη και να λάβει ανταγωνιστική θέση σε έναν τομέα που έχει μέλλον και ελπίζω ότι η Βουλγαρία θα βρει μια θέση σε αυτήν την θέση για νέα ανταγωνιστικότητα»,ανέφερε χαρακτηριστικά.

 


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, μίλησε την προηγούμενη...

Υγεία & Διατροφή

Eνημέρωση πολιτών από τα φαρμακεία για τον κορονοϊό

Eνημέρωση πολιτών από τα φαρμακεία για τον κορονοϊό

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης πιθανού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.