Δραστική απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ στις ΒαλεαρίδεςΗ κυβέρνηση των Βαλεαρίδων Νήσων ψήφισε νέο νόμο καταπολέμησης της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ στη Μαγιόρκα και την Ίμπιζα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των "happy hours" και της πώλησης αλκοόλ από εμπορικά καταστήματα το βράδυ.

 

Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ στις 17 Ιανουαρίου και θα ισχύει για πέντε χρόνια. Θα καλύπτει ορισμένες γνωστές τουριστικές περιοχές, όπως την S'Arenal και την Magaluf στη Μαγιόρκα και την San Antonio's West End στην Ίμπιζα.

Τα νέα μέτρα αποσκοπούν στην επιβολή «πραγματικής αλλαγής στο τουριστικό μοντέλο αυτών των προορισμών, στην ενθάρρυνση της ευγενικής συμπεριφοράς, στην υιοθέτηση μέτρων για την προστασία του προορισμού και στην αποφυγή προβλημάτων που προκαλούνται από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε ορισμένες περιοχές των Βαλεαρίδων Νήσων».

Οι κανόνες δημιουργήθηκαν μετά από «εκτεταμένο διάλογο» και αποσκοπούν στην «εξάλειψη των περιστάσεων που προκαλούν ενόχληση και επηρεάζουν την εικόνα του προορισμού».

 

Από τον Φεβρουάριο, τα ξενοδοχεία all-inclusive στις αναφερόμενες περιοχές θα μπορούν να προσφέρουν τρία αλκοολούχα ποτά δωρεάν για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Δραστηριότητες όπως happy hours και παροχή αλκοολούχων, θα απαγορεύονται πλέον. Τα καταστήματα δεν θα επιτρέπεται επίσης, να πωλούν καθόλου αλκοόλ, μεταξύ 21:30 μ.μ. και 8 π.μ..

 

Παράλληλα θα απαγορεύεται πλέον η διαφήμιση για πάρτι με απεριόριστο αλκοόλ σε σκάφη,και οι υπάρχουσες άδειες για τα σκάφη, θα ελεγχθούν ξανά, ενώ δεν θα εκδίδονται νέες. Επίσης, απαγορεύονται τα επικίνδυνα άλματα μεταξύ μπαλκονιών που επιδίδονταν κάποιοι τουρίστες..

 

Οι παραβάτες θα καλούνται να πληρώσουν "τσουχτερά" πρόστιμα που θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι και 600.000 ευρώ. Όσον αφορά τα καταστήματα, ανάλογα με τον αριθμό των παραβάσεων, ενδεχομένως να τιμωρούνται με κλείσιμο ως και τρία έτη.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Περιβάλλον

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ολλανδία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.