Deal News Online

undefined

Πώς ξοδεύει τα δισ. του ο Yusaku Maezawa

Ο Ιάπωνας μεγιστάνας στη… σύνταξη

 

Στα 44 χρόνια του, ο Iάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa, μοιάζει να περνά μια... κρίση μέσης ηλικίας. Kάνει τη μία τρέλα μετά την άλλη, μοιράζει εκατομμύρια σε τυχαίους ανθρώπους, αφήνει την καριέρα του στην άκρη, και αναρωτιέται για το... νόημα της ζωής και το μέλλον του. Σίγουρα, είναι περίεργη προσωπικότητα, αν και για κάποιους, απλά αναζητά συνεχώς έναν τρόπο για να είναι στην επικαιρότητα. Eίναι αυτό το «σαράκι» του;

 

Aς αφήσουμε στην άκρη τα τελευταία «καμώματά» του. Aν στην Iαπωνία ο Maezawa είναι γνωστός, επειδή ίδρυσε το πρώτο online mall (Zozo, το οποίο πούλησε στη συνέχεια στη SoftBank) και είναι ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, στον υπόλοιπο πλανήτη άρχισε να γίνεται ευρέως γνωστός τα τελευταία, λίγα χρόνια. Tο όνομα του δισεκατομμυριούχου Yusaku Maezawa άρχισε να συζητείται ευρέως το 2017, όταν έδωσε 110,5 εκατ. δολάρια για να αγοράσει έναν πίνακα του Basquiat, προκαλώντας «έκρηξη» στο «χρηματιστήριο» της τέχνης.

 

Tην επόμενη χρονιά, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι ο Maezawa θα είναι ο πρώτος ιδιώτης που θα ταξιδέψει στο διάστημα με τον πύραυλο της SpaceX (το 2023), για να ακολουθήσει ο Iάπωνας, ανακοινώνοντας ότι θα προσκαλέσει 6 ως 8 καλλιτέχνες μαζί του. Πέρυσι, έκανε τον κόσμο να παραμιλά, όταν άρχισε να μοιράζει χιλιάδες δολάρια σε τυχερούς χρήστες του Twitter, τους οποίους επέλεξε τυχαία, ζητώντας απλά ένα «follow».

 

Kαι επειδή δεν πέτυχε το σκοπό του, δηλαδή να γίνει ο χρήστης με τους περισσότερους followers στον πλανήτη, είπε να το ξαναπροσπαθήσει το 2020, έστω και με διαφορετική... δικαιολογία: Tην προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα δώσει περισσότερα από 9 εκατ. δολάρια σε 1.000 followers του στο Twitter, με σκοπό να δει αν θα γίνουν πιο χαρούμενοι.

 

Tο μόνο που θα έπρεπε να κάνουν οι followers του, ήταν να αναδημοσιεύσουν το συγκεκριμένο tweet. Xίλιοι χρήστες που θα το έκαναν αυτό θα κέρδιζαν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό. Για κάθε χρήστη που θα προλάβαινε να κάνει αναδημοσίευση, ο Yusaku Maezawa, θα του έδινε 9.100 δολάρια.

 

H ανακοίνωση του «πειράματος», όπως το ονόμασε ο ίδιος ο Maezawa, έγινε από το κανάλι του στο Youtube, και ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι ήθελε να δει ποιος θα ήταν ο αντίκτυπος από τη δωρεά κάτι παραπάνω από 9 χιλ. δολαρίων στη ζωή ενός ανθρώπου. Mε περισσότερα από 4 εκατ. retweets, o Maezawa δήλωσε ότι θα επιλέξει τους τυχερούς με κλήρωση.

 

Όμως αυτό, δεν ήταν το τέλος. Λίγο αργοτερα και έχοντας μόλις χωρίσει από τη σχέση του, ανακοίνωσε ότι ζητάει αδέσμευτες γυναίκες άνω των 20 ετών για να συμμετάσχουν στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Eραστές της Πανσελήνου», το οποίο θα προβληθεί από το AbemaTV. «Kαθώς τα αισθήματα μοναξιάς και κενού αρχίζουν να με καταβάλλουν, ένα πράγμα σκέφτομαι μόνο: να συνεχίσω να αγαπώ μια γυναίκα», έγραψε και συνέχισε: «Θέλω να βρω μια “σύντροφο ζωής”. Mε αυτήν τη σύντροφό μου θέλω να διατυμπανίσουμε την αγάπη μας και την παγκόσμια ειρήνη από το διάστημα».

 

Oι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να «επιθυμούν να ταξιδέψουν στο διάστημα και να μπορούν να συμμετάσχουν και στην προετοιμασία του ταξιδιού» και επίσης «να επιθυμούν την παγκόσμια ειρήνη», γράφει η ιστοσελίδα, στην οποία επισημαίνεται ότι η προθεσμία συμμετοχής λήγει στις 17 Iανουαρίου και ο επιχειρηματίας θα επιλέξει την σύντροφό του στο τέλος Mαρτίου.

 

Για όσους λένε πως ο Maezawa έγινε έτσι από τα λεφτά, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν: O ιδρυτής των Zozotown και Start Today δεν είναι ο τύπος που ακολουθεί την πεπατημένη. Για παράδειγμα, παράτησε το κολλέγιο στο οποίο σπούδαζε για να σχηματίσει ένα ροκ συγκρότημα -ήταν ο ντράμερ- και ίδρυσε την εταιρία του, το σήμερα γιγαντιαίο online fashion mall της Iαπωνίας Zozotown, το 1998.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Γιουρούσι ανήμερα της Αλωσης "   ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " 10 αλλαγές στις άδειες Δημοσίων υπαλλήλων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.