Deal News Online

undefined

“Η ώρα της κρίσης έφτασε” προειδοποιεί ο Ατένμπορο

Ο πλανήτης Γη αντιμετωπίζει την «ώρα της κρίσης» όσον αφορά την κλιματική αλλαγή και δεν μπορεί πλέον να καθυστερήσει την ανάληψη δράσης, προειδοποίησε ο βρετανός φυσιοδίφης και παρουσιαστής δεκάδων ντοκιμαντέρ με την υπογραφή του BBC, David Attenborough σε συνέντευξη του που μεταδόθηκε την Πέμπτη.

«Αναβάλουμε πράγματα χρόνο με το χρόνο. Θέτουμε στόχους και λέμε 'Όλα καλά, αν το κάνουμε μέσα στα επόμενα 20 χρόνια», είπε στο BBC. «Η στιγμή της κρίσης έχει έρθει, δεν μπορούμε πλέον να υπεκφεύγουμε», συμπλήρωσε.

 

Η συνέντευξη του σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο στο πλαίσιο της ειδικής κάλυψης για την κλιματική αλλαγή που ετοιμάζει για όλη την χρονιά ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Μ. Βρετανίας, που συμπίπτει με τη διοργάνωση στην χώρα της διάσκεψης κορυφής του COP 26 για το κλίμα τον Νοέμβριο.

Τα σχόλιά του έρχονται μετά την αποκάλυψη από τα Ηνωμένα Έθνη ότι η τελευταία δεκαετία ήταν η πιο θερμή που έχει καταγραφεί ποτέ και προειδοποίησε ότι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να τροφοδοτήσουν πιο ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

Ο Ατένμπορο είπε ότι απαιτείται άμεση δράση. "Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λέμε 'όμως υπάρχει ελπίδα' και να το αφήνουμε για το επόμενο έτος, πρέπει να αλλάξουμε". Ο βετεράνος παρουσιαστής πρόσθεσε ότι υπήρξε μια "τεράστια αλλαγή στην κοινή γνώμη" σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, και οι πολιτικοί πρέπει να ακούσουν.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό δεν είναι παιχνίδι, αυτό δεν είναι απλά μια ευχάριστη, μικρή συζήτηση με επιχειρήματα που θα λήξει σε κάποιον συμβιβασμό. Είναι ένα επείγον πρόβλημα που πρέπει να λυθεί και, επιπλέον, ξέρουμε πώς να το κάνουμε. Αυτό είναι το παράδοξο... ότι αρνούμαστε να λάβουμε μέτρα που γνωρίζουμε ότι πρέπει να ληφθούν»., δήλωσε χαρακτηριστικά. «Και κάθε χρόνος που περνάει καθιστά τα βήματα αυτά όλο και πιο δύσκολα να επιτευχθούν», συμπλήρωσε.

 

Ο σερ Ντέιβιντ έδωσε συνέντευξη στις ειδήσεις του BBC με αφορμή την πρεμιέρα μιας νέας σειράς ντοκιμαντέρ με θέμα την κλιματική αλλαγή. Χαρακτήρισε «κραυγαλέες ανοησίες τα σχόλια κάποιων πολιτικών και αναλυτών που υπαινίσσονται ότι οι φωτιές στην Αυστραλία δεν έχουν σχέση με την υπερθέρμανση του πλανήτη». «Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή».

 

Ο διάσημος παρουσιαστής επεσήμανε ακόμα ότι ενώ οι επιστήμονες γίνονται όλο και πιο σαφείς σχετικά με την ανάγκη ταχείας αντίδρασης, ο ρυθμός των διεθνών διαπραγματεύσεων είναι αργός. Οι πιο πρόσφατες συνομιλίες, στη Μαδρίτη τον προηγούμενο μήνα, χαρακτηρίστηκαν ως απογοήτευση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τη βρετανική κυβέρνηση κι άλλους.

 

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει ο Ατένμπορο στην στάση της Κίνας σε σχέση με την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, εφόσον προχωρήσει σε σημαντικά βήματα για να περιορίσει το αποτύπωμα άνθρακά της. «Όλοι οι άλλοι θα ακολουθήσουντη γραμμή ... Αυτή θα είναι η μεγάλη αλλαγή που θα μπορούσε κανείς να ελπίζει ότι θα συμβεί», δήλωσε.

 

Σημειώνεται ότι η εξαιρετικά δημοφιλής τηλεοπτική του σειρά στο BBC "Blue Planet II", έχει πιστωθεί με την αύξηση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης για τις ζημιές που προκάλεσαν τα απορριπτόμενα πλαστικά στους ωκεανούς και τη θαλάσσια ζωή του πλανήτη.


Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Στις 27 Νοεμβρίου, η προσωρινή διοίκηση της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τους ποδοσφαιριστές της...

Περιβάλλον

 Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το 2020

Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το…

Ο πλανήτης μας συνεχίζει να υπομένει μια περίοδο σημαντικής υπερθέρμανσης το 2020 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.