Deal News Online

undefined

Κορκίδης: Οι επενδύσεις 250 εκατ. στον Πειραιά γεννούν αισιοδοξία

Στις επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ που δρομολογούνται στον Πειραιά, αλλάζοντας το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης.

 

"Το γεγονός ότι θα επενδυθούν 250 εκατομμύρια ευρώ για αναπλάσεις σε περιοχές που μέχρι σήμερα θεωρούνταν 'υποβαθμισμένες' γεννά αισιοδοξία για την γενικότερη αναβάθμιση της εικόνας του Πειραιά και τη βελτίωση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο, εκτός των κατοίκων που θα δουν μία διαφορετική εικόνα, δραστηριοποιούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις", αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Κορκίδης και προσθέτει:

 

"Η αστική ανάπλαση σημαντικών τμημάτων του Πειραιά περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή στον Άγιο Διονύσιο, τον πύργο του Πειραιά, την 'Ιπποδάμεια αγορά', την επικαιροποιημένη μελέτη την οποία παρουσίασε επίσημα, πρόσφατα, το ΕΒΕΠ, αλλά και την αξιοποίηση του εμβληματικού, για το λιμάνι του Πειραιά, κτιρίου της 'Παγόδας' σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το master plan της ΟΛΠ ΑΕ. Το ΕΒΕΠ, και γενικότερα η Επιμελητηριακή κοινότητα του Πειραιά, χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση το επιδειχθέν επενδυτικό ενδιαφέρον στον τομέα του 'δημιουργικού Real Estate' και δηλώνει αρωγός σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικών φορέων, αλλά και του Δημοσίου μέσω ΣΔΙΤ που θα στοχεύει στην συνολική αναβάθμιση του Πειραιά σε όλα τα επίπεδα.

 

Οι επενδύσεις της 'Dimand Real Estate', εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων η οποία πίστεψε στον Πειραιά, ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια την επένδυση στον Άγιο Διονύσιο, σε κοινοπραξία με την EBRD. Η αστική ανάπλαση σημαντικών τμημάτων του Πειραιά, με σημείο αναφοράς τον 'Άγιο Διονύσιο' και τις πρώην εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας 'Παπαστράτος', υλοποιούνται ήδη ή πρόκειται να αρχίσουν να 'τρέχουν' τους επόμενους μήνες.

 

Το ΕΒΕΠ πιστεύει πως η επιλογή της νέας επένδυσης ανταποκρίνεται πλήρως στις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή πέριξ του λιμανιού. Μετά τη σταδιακή λειτουργία του επιχειρηματικού πάρκου, αναπτύσσεται συνεχώς η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της ιστορικής καπνοβιομηχανίας "Παπαστράτου" από τη δημιουργία τριών υπερσύγχρονων κτιρίων γραφείων, συνολικής επιφάνειας 65.000 τ.μ. με υπόγειους χώρους στάθμευσης. Στην εμβληματική αυτή επένδυση, συμμετέχει και η Grivalia του ομίλου Eurobank, στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει το επιχειρηματικό πάρκο. Το σπουδαίο γεγονός ότι η περιοχή θα έχει περίπου 10.000 εργαζόμενους, ενισχύει τις ανάγκες στέγασης, που οδηγεί στη δεύτερη φάση της επένδυσης, για τη κατασκευή 9.000 τ.μ., με 200 επιπλωμένα διαμερίσματα. Η αγαστή συνεργασία μεταξύ των επενδυτών και του Δήμου Πειραιά, έχει, μάλιστα, ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του μουσείου καπνού, ενός αθλητικού κέντρου, ενός σκοπευτηρίου για τη ΓΓΑ και μιας παιδικής χαράς ως δωρεά των επενδυτών στην πόλη.

 

Η σημαντική παρουσία και η κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην παρουσίαση του Προγράμματος Αστικής Ανάπλασης του "Αγίου Διονυσίου", στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σημαίνει πολλά για το μέλλον της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Το ΕΒΕΠ, από τη πλευρά του, καλωσορίζει όλες τις επιχειρήσεις που θα στεγάζονται στο επιχειρηματικό πάρκο εταιρειών υψηλής ψηφιακής τεχνολογίας, την Alpha Bank που θα στεγάζει τα τμήματα πληροφορικής και ψηφιακών τεχνολογιών, καθώς και κάθε εμπορική και ναυτιλιακή επιχείρηση που θα επιλέξει να εγκατασταθεί στο σύγχρονο "business city" της πόλης-λιμάνι του Πειραιά. Το ΕΒΕΠ συγχαίρει τον Δήμαρχο και όλους τους συντελεστές του επενδυτικού άλματος του Πειραιά και εύχεται καλή συνέχεια με τον 'Πύργο', τη 'Ράλλειο' και την 'Ιπποδάμεια Αγορά'."


Media

ΠΣΑΤ: Έκδοση νέων ταυτοτήτων για 2021

ΠΣΑΤ: Έκδοση νέων ταυτοτήτων για 2021

Τις νέες ταυτότητες για να χρησιμοποιήσουν τα μέλη του την επόμενη χρονιά εξέδωσε ο Πανελλήνιος...

Secret Money

TO ΞEKAΘAPIΣMA

TO ΞEKAΘAPIΣMA

Tην άλλη Παρασκευή στις 27 του μήνα είναι το «ραντεβού» για το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» όσον...

Αθλητικά

«Έφυγε» στα 60 του ο θρύλος, Ντιέγκο Μαραντόνα

«Έφυγε» στα 60 του ο θρύλος, Ντιέγκο Μαραντόνα

O Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, για ορισμένους ο...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.