Πολιτική

Μητσοτάκης: Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την Κατερίνα Σακελλαροπούλου προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Το σήμα της εκκίνησης για τις επίσημες ανακοινώσεις έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είπε πως η συνταγματική προθεσμία είναι μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου και το οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από τώρα μέχρι τη συνταγματική προθεσμία είναι ανοιχτό.

 

"Η συνταγματική προθεσμία είναι μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου. Το οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από τώρα μέχρι τη συνταγματική προθεσμία είναι ανοιχτό", σημείωσε ο κ. Πέτσας. "Νομίζω ότι δεν έχω πέσει στον πειρασμό να πάμε στην ονοματολογία όλο αυτό το διάστημα. Θα ήθελα και εσάς να σας παρακαλέσω να μην συνεχίζουμε το θέμα της ονοματολογίας. Η συνταγματική προθεσμία είναι κοντά. Να σεβαστούμε την ανακοίνωση του ονόματος που θα κάνει ο πρωθυπουργός", συμπλήρωσε, ερωτηθείς εάν ισχύουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον πρωθυπουργό να έχει αποφασίσει τη μη ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου.

 

Σημειώνεται ότι μετά και την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί με απλή πλειοψηφία εάν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει 200 ψήφους στην πρώτη και τη δεύτερη ψηφοφορία ή 180 ψήφους στην τρίτη ψηφοφορία.

 

Ποια είναι η κα Σακελλαροπούλου

 

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι  δικαστικός που από τον Οκτώβριο του 2018 υπηρετεί στην θέση της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ.


Σχετικά Βίντεο

Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή