Deal News Online

undefined

Βλάσης: Προωθούμε την ειρήνη και τη σταθερότητα

Τι δήλωσε για τη τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ

 

Την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο προωθεί σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον απόδημο Ελληνισμό, Κώστα Βλάση, η τριμερής συνεργασία Ελλάδας , Κύπρου και Ισραήλ.

 

Αυτό δήλωσε ύστερα από την ολοκλήρωση των τριμερών διαβουλεύσεων με θέμα τη συνεργασία για θέματα αποδήμων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αθήνα.

 

Στην τριμερή, εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών, που εκπροσώπησε την ελληνική πλευρά, συμμετείχαν από την Κύπρο ο επίτροπος Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα και θέματα αποδήμων Φώτης Φωτίου και την ισραηλινή ο πρόεδρος της Jewish Agency for Israel, Ισαάκ Χερτζόκ.

 

Η σύμβαση για τον αγωγό EastMed

 

«Πριν λίγες ημέρες μάλιστα υπεγράφη μεταξύ των τριών κρατών η σύμβαση για την κατασκευή του αγωγού EastMed, ένα έργο σπουδαίας σημασίας όχι μόνο για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, αλλά και για όλη την Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Βλάσης σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, και επισήμανε ότι το έργο «επιβεβαιώνει τη βούλησή μας να προωθήσουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την περιφερειακή συνεργασία στην περιοχή μας».

 

Τη φιλία και τη συναδέλφωση μεταξύ των λαών προωθεί σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών η συνεργασία μεταξύ τριών χωρών.

 

«Οι τρεις χώρες έχουν μια μεγάλη και δυναμική διασπορά για την οποία είναι υπερήφανες και με την οποία επιδιώκουν συστηματικά να διατηρούν ισχυρούς δεσμούς ενότητας και αλληλεγγύης», ανέφερε.

 

Επίσης σημείωσε ότι «αυτό το κοινό συνδετικό στοιχείο επιδιώκουμε να διατηρήσουμε με την τριμερή συνεργασία μέσω προγραμμάτων, τα οποία θα φέρουν τα μέλη της διασποράς μας -και ιδίως τους νέους ομογενείς- πιο κοντά, έτσι ώστε να γνωριστούν καλύτερα και να ανακαλύψουν όλα αυτά που τους συνδέουν».

 

Ισαάκ Χερτζόκ: Εντυπωσιασμένος από την προσέγγιση της Ελλάδας

 

Για συνεργασία που έχει ήδη φέρει σημαντικά αποτελέσματα έκανε λόγο από την πλευρά του Ισραήλ ο πρόεδρος της Jewish Agency for Israel, Ισαάκ Χερτζόκ, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δυναμική προσέγγιση των θεμάτων διασποράς από την πλευρά της Ελλάδος.

 

«Έχουμε δημιουργήσει μια σειρά από κοινές δράσεις που θα ενισχύσουν και θα ενδυναμώσουν τη συνεργασία μεταξύ της διασποράς των χωρών μας προς όφελος της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και τη σχέση μεταξύ των λαών μας».

 

Υπογράμμισε ακόμη ότι στη συνάντηση συζητήθηκε η προσπάθεια καταπολέμησης του αντισημιτισμού, καθώς όπως σημείωσε παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο μια επικίνδυνη άνοδος του μίσους και ιδιαίτερα του μίσους εναντίον των Εβραίων.

 

Φ. Φωτίου: Προτεραιότητα η αναβάθμιση των θεμάτων της διασποράς

 

Ο Κύπριος επίτροπος Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα και θέματα αποδήμων, Φώτης Φωτίου υπογράμμισε την αναβάθμιση των θεμάτων της διασποράς σε τέτοιο βαθμό που αποτελούν προτεραιότητα των κυβερνήσεις των τριών χωρών.

 

«Δεν είναι τυχαίο που τα θέματα διασποράς έχουν ενταχθεί στην ευρύτερη τριμερή συνεργασία των αρχηγών των κρατών μας. Οι τρεις χώρες έχουμε ιστορική διασπορά, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στην προώθηση των συμφερόντων μας».

 

«Η συνεργασία Ελλάδος-Κυπρου-Ισραήλ είναι και παραμένει ο πιο σημαντικός πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», υπογράμμισε ο κ. Φωτίου, ενώ προσέθεσε ότι Κύπρος και Ελλάδα βρίσκονται δίπλα στο Ισραήλ και αλληλέγγυοι στην προσπάθειά του για αντιμετώπιση τού αντισημιτισμού.

 

«Ταξίδι στις Ρίζες»

 

Το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε κοινή επίσκεψη νέων της διασποράς και στις τρεις χώρες, όπου είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την παράδοση και το θεσμό των τριών κρατών.

 

Το πρόγραμμα «Ταξίδι στις Ρίζες» θεωρήθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο και αποφασίστηκε να επαναληφθεί και να εμπλουτιστεί. Παράλληλα σχεδιάζεται η οργάνωση από κοινού εκδηλώσεων σε τρίτες χώρες, αλλά και η στενότερη συνεργασία των ομογενειακών οργανώσεων των τριών χωρών.

 

Η επόμενη τριμερής συνάντηση για θέματα διασποράς θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.

 

Υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης Ελλάδας-Κύπρου

 

Με την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις και Τεχνική Συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Δένδια και της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη.


Secret Money

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

Σε αντίθεση με το «θολό τοπίο» που δημιουργεί το έλλειμμα του EΛAΠE, οι μεγάλοι εγχώριοι...

Αθλητικά

Γιουβέντους: Απώλειες 89,7 εκατ. ευρώ πέρυσι

Γιουβέντους: Απώλειες 89,7 εκατ. ευρώ πέρυσι

Η Γιουβέντους σημείωσε απώλειες 89,7 εκατομμυρίων ευρώ (105 εκατομμύρια δολάρια) για το οικονομικό έτος που έληξε...

Υγεία & Διατροφή

Οξφόρδη: Επιμένουν για μήνες συμπτώματα του κορωνοϊού

Οξφόρδη: Επιμένουν για μήνες συμπτώματα του κορωνοϊού

Μεγάλος αριθμός ασθενών που παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, εξακολουθούν να εμφανίζουν συμπτώματα δύσπνοιας, κόπωσης, άγχους...

Τουρισμός

Πρόταση Θεοχάρη να εφαρμόζονται τα rapid test στα αεροπορικά ταξίδια

Πρόταση Θεοχάρη να εφαρμόζονται τα rapid test στα…

Διεθνή πρωτοβουλία με στόχο τη διευκόλυνση των αεροπορικών ταξιδιών, με πιο αποτελεσματικούς και ταχύτερους ελέγχους...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.