Deal News Online

undefined

Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν τα κτίρια στο Κουκάκι Προτεινόμενο

Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν τα κτίρια στο Κουκάκι, στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου, με τρία άτομα να βρίσκονται αυτή την ώρα μέσα στο πρώτο κτίριο και επτά άτομα στο δεύτερο.

 

Η ανακατάληψη έγινε στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21, με συνολικά 50 άτομα αντιεξουσιαστές να πηγαίνουν στα δύο κτίρια.

 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο «χτισμένο» με τσιμεντόλιθους και προχώρησαν στην ανακατάληψη, ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

 

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τα κτίρια, ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί στα σημεία. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη ενώ αναμένονται και εισαγγελικοί λειτουργοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται επιχείρηση από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.

 

Οι αντιεξουσιαστές ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου στο Κουκάκι και εκεί κρέμασαν πανό με συνθήματα υπέρ των καταλήψεων.

 

Το οδόστρωμα έξω από το κτίριο στο Κουκάκι είχε καλυφθεί από λευκό χρώμα, καθώς οι αντιεξουσιαστές χρησιμoποίησαν πυροσβεστήρες προκειμένου να απωθήσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

 

Να σημειωθεί ότι και τα δύο κτίρια είναι σφραγισμένα από την ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα στην οδό Ματρόζου έσπασαν τους τσιμεντόλιθους που έκλειναν τα παράθυρα του κτιρίου και εισέβαλαν σε αυτό.

 

Στο σημείο έφθασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους αντιεξουσιαστές που επιχειρούσαν να ανακαταλάβουν τα κτίρια στο Κουκάκι, ενώ προχώρησαν και σε εννέα προσαγωγές.

 

Σε ανάρτησή τους οι αντιεξουσιαστές αναφέρονται στις καταλήψεις στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 25, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες.

 

«Η ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων. Να μην αφήσουμε τις γειτονιές μας και την φύση έρμαια της αναπτυξιακής λεηλασίας.Να μην αποδεχτούμε τον εκτοπισμό των ζωών μας. Να κρατήσουμε τα πάρκα, τις πλατείες και τους λόφους ελεύθερους.Να αντεπιτεθούμε στους μισθοφόρους του κράτους.Να οξύνουμε τους αγώνες ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση. Να δοθούμε εξ ολοκλήρου στον αγώνα για επιβίωση και ελευθερία. Ο αγώνας δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος είναι δίκαιος», αναφέρουν.

 

Και συνεχίζουν: «Μαζί με δεκάδες συντρόφια από τον αναρχικό / αντιεξουσιαστικό χώρο, που χωρίς αυτόν καμιά κατάληψη δεν θα ήταν δυνατή, παίρνουμε πίσω τα σπίτια της κοινότητας με στόχο να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες, να επαναλειτουργήσουν οι δομές αλληλεγγύης και να ξαναβρούν έδαφος σχέσεις ελεύθερες από την πατριαρχία τον ρατσισμό και την ιεραρχία. Να ανοίξουν ξανά τα σπίτια στην γειτονιά και στο κίνημα με εκδηλώσεις, γλέντια και αγώνες. Καταλαμβάνουμε παρατημένα κτήρια, συνδέουμε παράνομα ρεύμα και νερό. Εργαζόμαστε για να τα καταστήσουμε βιώσιμα και αναλαμβάνουμε το κόστος της καταστολής. Είναι μια συνειδητή επιλογή απέναντι στον εκβιασμό του ενοικίου και των λογαριασμών. Η κάλυψη των βασικών αναγκών πρέπει να είναι δεδομένη για όλους τους ανθρώπους και όχι ένα εργαλείο στα χέρια των αφεντικών ώστε να μας βάζουν το δίλημμα υποταγή ή εξαθλίωση».


protoselida

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

Ακόμα πιο προσιτά τα αυτοκίνητα MAZDA

Ακόμα πιο προσιτά τα αυτοκίνητα MAZDA

Πολύ καλά τα νέα για τα αυτοκίνητα της Mazda μετά την εφαρμογή του νέου φορολογικού...

Τεχνολογία

Visa: Ζήτημα επιβίωσης τα νέα μέσα πληρωμών

Visa: Ζήτημα επιβίωσης τα νέα μέσα πληρωμών

Καθώς οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις παγκοσμίως συνεχίζουν να υφίστανται τον οικονομικό αντίκτυπο του...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.