Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει μεθοδεύσεις στο σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός Προτεινόμενο

Σαράντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν «μεθοδεύσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην αξιολόγηση του νέου επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός».

 

Με επικεφαλής τον Σωκράτη Φάμελλο, οι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για την «πλήρη πολιτική αιτιολόγηση των αποφάσεων του υπουργείου και όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με τη διαδικασία αξιολόγησης του νέου επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός».

 

«Η εταιρεία υπέβαλλε νέο επενδυτικό σχέδιο στις 22.11.2019 στο ΥΠΕΝ με το οποίο αιτείται την τροποποίηση του υφιστάμενου σχεδίου. Από την διαδικασία αυτή επιβεβαιώνεται ότι η εταιρεία δεν υλοποιεί το σχέδιο, με το οποίο έχει δεσμευτεί απέναντι στην ελληνική Πολιτεία, και επιδιώκει τροποποίηση των υποχρεώσεών της προς ικανοποίηση των συμφερόντων της ή λόγω οικονομο-τεχνικών αδυναμιών στην υλοποίηση του Επενδυτικού Σχεδίου Ανάπτυξης», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

 

Μάλιστα  υπογραμμίζουν ότι «η εξέλιξη αυτή διαψεύδει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και αποκαλύπτει ένα ακόμα κρυφό σχέδιο, εφόσον η κυβέρνηση δεν δημοσιοποίησε καθ' οιονδήποτε τρόπο την κατάθεση νέου επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός, εντείνοντας την αναξιοπιστία της γύρω από το θέμα».

 

Τονίζουν επίσης, ότι ερωτηματικά δημιουργεί και η απόφαση ανάθεσης στην εταιρεία GrantThornton Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών και Συμβούλων Επιχειρήσεων, της αξιολόγησης του νέου επενδυτικού σχεδίου που κατέθεσε η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ» δεδομένου ότι «με βάση τη σύμβαση ανάθεσης, η εταιρεία οφείλει να διενεργήσει την αξιολόγηση του τροποποιημένου επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός και να παραδώσει τρία παραδοτέα επ' αυτής στο χρονικό διάστημα ρεκόρ της μίας ημέρας, χωρίς δυνατότητα παράτασης».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή