Deal News Online

undefined

«Le Monde» για μεταναστευτικό: Ασφυκτιούν τα κέντρα φιλοξενίας και στη Βόρεια Ελλάδα

«Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την σταδιακή μετεγκατάσταση 20 χιλιάδων αιτούντων άσυλο»

 

«Στη βόρεια Ελλάδα, διχάζει η μετεγκατάσταση προσφύγων από τα ελληνικά νησιά», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» σχολιάζοντας την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

 

«Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την σταδιακή μετεγκατάσταση 20 χιλιάδων αιτούντων άσυλο από τα υπερπλήρη νησιά του Αιγαίου προς την ενδοχώρα», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.

 

Η εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά στην παραθαλάσσια κωμόπολη Νέα Βρασνά, που ερημώνει το χειμώνα και κατακλύζεται από τουρίστες εν μέσω θέρους.

 

«Το Δεκέμβριο του 2019, η μεγάλη αμμώδης παραλία στα Νέα Βρασνά δέχεται τα χτυπήματα του ανέμου αλλά είναι ερημωμένη από επισκέπτες. Μόνο μερικά αδέσποτα σκυλιά κυλιούνται στην άμμο. Το θέρετρο, που είναι δημοφιλές στους τουρίστες από τα Βαλκάνια και τη Βόρεια Ευρώπη, έχει μόνο 70 κατοίκους το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι φθάνουν τις τέσσερις χιλιάδες».

 

«Στο τέλος Οκτωβρίου, τα Νέα Βρασνά είχαν γίνει πρωτοσέλιδο στον ελληνικό Τύπο όχι για τα νερά τους αλλά για την κινητοποίηση κάποιων κατοίκων που διαμαρτύρονταν με αφορμή την άφιξη 380 αιτούντων άσυλο που μετεγκαταστάθηκαν εκεί από τον υπερπλήρη προσφυγικό καταυλισμό στο νησί της Σάμου».

 

«Παρά την έντονη αστυνομική παρουσία, δεκάδες διαδηλωτές κατάφεραν να προκαλέσουν ζημιές σ΄ένα από τα οκτώ λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες»...

 

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM), υπεύθυνος για την εγκατάσταση αιτούντων άσυλο σε ξενοδοχεί εξέφρασε την «ανησυχία» του γι' αυτά τα «βίαια επεισόδια».

 

Ωστόσο, η μετεγκατάσταση των προσφύγων πρέπει να εφαρμόζεται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αναφέρει το δημοσίευμα.

 

«Με περισσότερους από 37 χιλιάδες αιτούντες άσυλο και χωρητικότητα περίπου 6.300 ατόμων, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου κατακλύστηκαν το καλοκαίρι πάλι από νέο κύμα μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία...»

 

«Οι προσφυγικοί καταυλισμοί στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, που φιλοξενούν τόσο αυτούς που διασχίζουν τα σύνορα του Έβρου αλλά και τους αιτούντες άσυλο που μεταφέρονται από τα ελληνικά νησιά, είναι ήδη γεμάτοι», υποστηρίζει η εφημερίδα «Le Monde» και προσθέτει:

 

«Για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών, την μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο σε ξενοδοχεία σε ολόκληρη τη χώρα», προσθέτει.


Media

Αντίθετη η ΕΣΗΕΑ στις αγωγές πολιτικών εναντίον δημοσιογράφων

Αντίθετη η ΕΣΗΕΑ στις αγωγές πολιτικών εναντίον δημοσιογράφων

Την αντίθεσή του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «για τις ενέργειες πολιτικών προσώπων, που...

Αθλητικά

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Προβληματισμός για εμβολιασμούς σε Ολυμπιάδα και Euro

Με τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να αρνούνται τα δημοσιεύματα ότι οι Αγώνες που πρόκειται να λάβουν χώρα στο Τόκιο τοφετινό καλοκαίρι υπάρχει περίπτωση...

Τεχνολογία

e-commerce: Με ρυθμό 42,7% «έτρεξε» το 2020

e-commerce: Με ρυθμό 42,7% «έτρεξε» το 2020

Χρήσιμες συμβουλές και εφαρμογές που αποτελούν το «κλειδί» για τους εν δυνάμει δημιουργούς ηλεκτρονικών καταστημάτων,...

Περιβάλλον

Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής…

H χώρα αποκτά Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΠΕΑΡ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος...

Τουρισμός

Στρατηγική συνεργασία Celestyal Cruises με Versonix Seaware

Στρατηγική συνεργασία Celestyal Cruises με Versonix Seaware

Τη στρατηγική συνεργασία της με τη Versonix, μια κορυφαία εταιρεία λογισμικού, αφιερωμένη στην παροχή ολοκληρωμένων...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.