Πατούλης: Δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση του επιχειρείν

Η δρομολόγηση συνεργασίας με στόχο την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, αλλά και τη μαθησιακή στήριξη πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) Κ. Δέρβο.

 

Επίσης συζητήθηκαν και οι τρόποι συνεργασίας για την αξιοποίηση και αναβάθμιση της δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο Πάρκο Τρίτση.

 

Ειδικότερα, εξετάστηκε η από κοινού εκπόνηση προγράμματος επιμόρφωσης αναλφάβητων Ρομά, για την καλύτερη ενσωμάτωσή τους στον κοινωνικό ιστό και την αγορά εργασίας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε συνέργειες για την ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την ενδυνάμωση της καινοτομίας.

 

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι "ως τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζουμε έμπρακτα τη νεολαία της. Βούλησή μας είναι να ενεργοποιήσουμε τους νέους μας και να τους προσφέρουμε σύγχρονα εργαλεία επιμόρφωσης, δημιουργώντας ένα ρεύμα βιώσιμης ανάπτυξης-ελπίδα για το μέλλον της νεολαίας και της πατρίδας μας".

 

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, μέσω μιας γόνιμης συνεργασίας με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ "θα αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και θα αναδείξουμε κάθε βιώσιμη επιχειρηματική ιδέα".


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, μίλησε την προηγούμενη...

Υγεία & Διατροφή

Eνημέρωση πολιτών από τα φαρμακεία για τον κορονοϊό

Eνημέρωση πολιτών από τα φαρμακεία για τον κορονοϊό

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης πιθανού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.