Deal News Online

undefined

Γαϊτάνης: Θετικός ο απολογισμός της διακυβέρνησης της χώρας το α' εξάμηνο από τη ΝΔ

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης μιλώντας στην "Βραδυνή της Κυριακής" επικρίνει την αξιωματική αντιπολίτευση για την πολιτική που ασκεί ενώ παράλληλα αναφέρεται και σε όσα έγιναν 5,5 μήνες από την σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα οποία δεν έγιναν μέσα σε 4,5 χρόνια.

 

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, καταθέτει τους στόχους της ΝΔ και επισημαίνει τις προσδοκίες από τη συνάντηση Μητσοτάκη –Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο. Σε ότι αφορά την επικείμενη εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ο ίδιος αναφέρει : "Προτιμώ έναν Πρόεδρο που θα εκτελεί άριστα τα καθήκοντά του. Νομίζω πως η κομματική αφετηρία δεν έχει κάποια αξία".

 

"Παρόλο που δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, ο απολογισμός είναι θετικός. Ήδη έχουν ψηφιστεί 32 νομοσχέδια, ενώ σημαντικά βήματα έχουν γίνει στην οικονομία με τις μειώσεις φόρων, τα αρνητικά επιτόκια δανεισμού, την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και το σχέδιο "Ηρακλής" που θα μειώσει τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Θα μπορούσα να σας πω πολλά ακόμη για το πρώτο εξάμηνο. Πράγματα που δεν έγιναν σε 4,5 χρόνια έγιναν σε 5,5 μήνες. Άλλαξαν πολλά και νομίζω το κυριότερο είναι ότι όλοι έχουμε μια μεγαλύτερη αισιοδοξία για το αύριο, αναφέρει ο κ. Γαϊτάνης.

 

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει επίσης πως βασική προεκλογική δέσμευση ήταν πάταξη της ανομίας και η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών. "Σε αυτή την πολιτική η ΝΔ παραμένει δεσμευμένη και σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία εντός του κόμματος. Η ασκούμενη πολιτική βασίζεται στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Από εκεί και πέρα η Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της και υπάρχουν αρμόδια όργανα να την αξιολογήσουν.Το μόνο ακραίο σε αυτό είναι η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις οι πολίτες δεν τον παρακολουθούν. Η ασκούμενη πολιτική είναι σωστή".

 

Για τις καταλήψεις ο κ. Γαϊτάνης επισημαίνει πως έχουν κριθεί δικαστικά παράνομες και συνεπώς ευθύνη του κράτους είναι να αποδώσει τις περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. "Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θα πρέπει να απολογείται για την ανοχή που έχει δείξει σε όλες τις παραβατικές συμπεριφορές όταν ήταν στην κυβέρνηση αλλά και τα υβριστικά σχόλια στελεχών του εναντίον της Αστυνομίας" τονίζει.

 

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρει πως "η Ελλάδα είναι δεσμευμένη στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και επιδιώκει τις καλές σχέσεις με τους γείτονες της. Δε διεκδικούμε τίποτα αλλά είμαστε και έτοιμοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Τουρκία σήμερα είναι διπλωματικά απομονωμένη εξαιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς της. Εμείς επιδιώκουμε τη συζήτηση με την Τουρκία στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Η διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας είναι το μόνο νομικό πρόβλημα για δεκαετίες. Μέχρι να φτάσουμε όμως στο σημείο διευθέτησης του, θα πρέπει να αποκλιμακωθεί η τουρκική προκλητικότητα".

 

Για την επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο αναφέρει πως "ο βασικός στόχος είναι η ενίσχυση των εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών. Φυσικά και θα συζητηθούν τα ελληνοτουρκικά, αλλά επίσης διάλογος θα γίνει για θέματα οικονομικής συνεργασίας καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ αποδίδει μεγάλη σημασία στις επενδύσεις από τις ΗΠΑ. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από αμερικανούς επενδυτές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να χτίσει πάνω σε αυτή τη δυναμική, ώστε η σχέση μας με τις ΗΠΑ να αποκτήσει μεγαλύτερο περιεχόμενο".

 

Για την επιλογή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας τονίζει πως είναι αποκλειστικό προνόμιο του κ. Μητσοτάκη επισημαίνοντας πως ο ίδιος προτιμά έναν Πρόεδρο που θα εκτελεί άριστα τα καθήκοντά του. "Νομίζω πως η κομματική αφετηρία δεν έχει κάποια αξία" αναφέρει ο κ. Γαϊτάνης στην συνέντευξή του στην "Βραδυνή της Κυριακής".


Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Τεχνολογία

Πλατφόρμα για τον κορωνοϊό ανά δήμο

Πλατφόρμα για τον κορωνοϊό ανά δήμο

Μέσω ειδικής πλατφόρμας θα μπορούν να ενημερώνονται, οι πολίτες για τον βαθμό επικινδυνότητας της περιοχής...

Περιβάλλον

Εκατοντάδες φάλαινες-πιλότοι έχουν εξοκείλει στην Τασμανία

Εκατοντάδες φάλαινες-πιλότοι έχουν εξοκείλει στην Τασμανία

Περίπου 380 φάλαινες έχουν πεθάνει σε ένα τραγικό συμβάν που δεν φαίνεται να έχει ξανακαταγραφθεί στην Αυστραλία, αναφέρουν...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.