Πολιτική

Βούτσης: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτό κόμμα της Αριστεράς

Διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από τη σοσιαλιστική Αριστερά μέχρι το προοδευτικό Κέντρο

 

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μαζικό, κοινωνικά γειωμένο, ανοιχτό κόμμα της Αριστεράς, ραχοκοκαλιά της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Α΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

 

Όπως είπε μάλιστα από κοινού με τις δυνάμεις της «Προοδευτικής Συμμαχίας», ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αντιστοιχείται καθημερινά με τους αγώνες απέναντι στη νεοφιλελεύθερη και αυταρχική διακυβέρνηση.

 

Η προσπάθεια ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζει ο κ. Βούτσης αφορά όλες τις εκδοχές της σοσιαλιστικής Αριστεράς μέχρι και τους πολίτες του προοδευτικού Κέντρου και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες.

 

Σήμερα επισημαίνει, «εργαζόμαστε με προγραμματική ενότητα και διευρυμένο πεδίο κοινών αξιών και ιδεολογικών αναφορών καθώς οι κυβερνητικές πολιτικές απλώνουν ένα κλίμα νεοσυντηρητισμού και αυταρχικής διακυβέρνησης που αυξάνεται κάθε ημέρα».

 

Με αναφορές σε σειρά τέτοιων πολιτικών όπως π.χ. το πράσινο φως προς τους εργοδότες για μαζικές απολύσεις, το κόψιμο του εορταστικού μερίσματος, το μεταναστευτικό-προσφυγικό και άλλα, είναι προφανής η πρόκληση για την Αριστερά να αναμετρηθεί με τα επίδικα της νέας εποχής και νέας μεταπολίτευσης, επίσης να αποτελέσει και την επιλογή της στράτευσης και αναζήτησης διεξόδου για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, συμπεραίνει ο Ν. Βούτσης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή