Βαρβιτσιώτης: Ο Ερντογάν με τις κινήσεις του απομονώνεται περισσότερο

Το σχέδιο Ερντογάν για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μέσω του ΣΚΑΪ 100,3.

 

Εκτίμησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος με τις κινήσεις του "σαφέστατα παίζει με τη φωτιά και προκαλεί τεράστιες αντιδράσεις, όχι μόνο από Ελλάδα αλλά από όλους τους ''παίκτες'' του διεθνούς συστήματος".

 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε επίσης ότι το μόνο που καταφέρνει με τέτοιες κινήσεις ο Ταγίπ Ερντογάν είναι να απομονωθεί περαιτέρω καθώς ο "νέο-οθωμανικός επεκτατισμός" καταδικάζεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

 

Οι ενέργειες αυτές δείχνουν "μάλλον απομόνωση", "δεν βλέπω πως είναι επιτυχημένες" αλλά η Ελλάδα βρίσκεται σε εγρήγορση και δεν εφησυχάζει, σημείωσε και επεσήμανε ότι στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ θα τεθούν όλα τα θέματα στο τραπέζι.

 

"Είμαστε σε εγρήγορση κάνουμε τις διπλωματικές κινήσεις που πρέπει για να υπάρξει διεθνοποίηση του ζητήματος, ομόθυμη καταδίκη και για τη διατήρηση της ασφάλειας στην περιοχή. Με αυτές τις αρχές εμείς πολιτευόμαστε", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

ΕΕΤΤ: Οι προκλήσεις των δικτύων 5G

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος, μίλησε την προηγούμενη...

Υγεία & Διατροφή

Eνημέρωση πολιτών από τα φαρμακεία για τον κορονοϊό

Eνημέρωση πολιτών από τα φαρμακεία για τον κορονοϊό

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης πιθανού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.