Πολιτική

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες ο Στρατάρχης Χαφτάρ Προτεινόμενο

Στην Αθήνα αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ημέρες ο Λίβυος Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Βεγγάζη.

 

Σύμφωνα με Μέσα της Λιβύης, ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της χώρας θα επισκεφτεί την Αθήνα τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, την πληροφορία δεν επιβεβαιώνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Χαφτάρ είχε συναντηθεί την Κυριακή στην Βεγγάζη με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, όπου διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων αναφορικά με τη μη νομιμότητα των δύο μνημονίων οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών, που υπέγραψε η κυβέρνηση της Τρίπολης με την Τουρκία.

 

«Με ιδιαίτερη χαρά άκουσα τις θέσεις του, οι οποίες συμπίπτουν στο ζήτημα αυτό με τις δικές μας, δηλαδή την απόλυτη ακυρότητα των συγκεκριμένων μνημονίων και το πόσο επιβλαβή είναι και για τον λαό και την κοινωνία της Λιβύης, και βεβαίως, για τη σταθερότητα στην περιοχή», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, μετά την επίσκεψή του στη Λιβύη.

 

Αντίδραση Λιβύης για επίσκεψη Δένδια

 

Η επίσκεψη Δένδια προκάλεσε την αντίδραση της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, ο υπουργός Εξωτερικών της οποίας κατήγγειλε την στάση της Αθήνας. Συγκεκριμένα, ο Μοχάμαντ Τάχαρ Σιάλα έκανε λόγο «για κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, του Συμβουλίου Ασφαλείας και των περιφερειακών οργανισμών (...) οι οποίες όλες αναγνωρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας ως τη μοναδική νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή