Deal News Online

undefined

Εγκαίνια πολυκέντρου ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην Καλλιθέα

Ο πρώτος πολυχώρος ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην Καλλιθέα είναι γεγονός και τα εγκαίνια του γίνανε σήμερα στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου 70 (Θησέως) και Ευαγγελίστριας, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.

 

Το πρότυπο αυτό κέντρο ανακύκλωσης ξεκινά τη λειτουργία του στο πλαίσιο του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης του υπουργείου Εσωτερικών. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν προς το παρόν πέντε Δήμοι: της Άνδρου, του Ναυπλίου, της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και των Ιωαννίνων και στόχος του είναι να εξαπλωθεί σε όλη την επικράτεια.

 

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάκτηση 100% ανακυκλώσιμων υλικών, η οποία θα πιστοποιείται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στου 5 δήμους που θα λειτουργήσει το πρόγραμμα θα αποκτήσουν 45 «Σπιτάκια Ανακύκλωσης»και επιπροσθέτως 5 πολυκέντρα ανακύκλωσης.

 

Οι πολίτες που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα για ανακύκλωση των δήμων θα κερδίζουν τρία λεπτά για κάθε συσκευασία από χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο ή άλλο μέταλλο και πλαστικό που θα απορρίπτουν στους ειδικούς κάδους. Ή αλλιώς 1 ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες, ποσό που θα δίνεται σε κουπόνι το οποίο στη συνέχεια οι πολίτες που ανακυκλώνουν θα μπορούν να εξαργυρώνουν σε συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ.

 

Οι ποσότητες που θα ανακυκλώνονται στα σπιτάκια στη συνέχεια θα αξιοποιούνται αμέσως ως καθαρά υλικά και θα διατίθενται εκ νέου στην παραγωγή. Έτσι κερδίζει ο κάθε Δήμος, αφού μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων στα οποία πρέπει να γίνει αποκομιδή και να μεταφερθούν σε χωματερή, Μέσω της εξοικονόμησης χρημάτων, θα υπάρχει δυνατότητα να προσφέρονται φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες και η χώρα, καθώς θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις ανακύκλωσης που έχει αναλάβει.

 

Επιπλέον, ωφελούνται οι πολίτες που θα μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμα υλικά στα σπιτάκια της ανακύκλωσης θα έχουν όφελος από την πρώτη στιγμή, αφού θα μπορούν να ανταλλάσσουν τα ευρώ της ανταμοιβής με προϊόντα που θα επιλέγουν από τα σούπερ μάρκετ που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 

«Με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση προσδοκούμε να υπάρξουν πολύ πιο ισχυρά αποτελέσματα. Να αλλάξει η ζωή μας. Να περάσουμε στο κλαμπ των πρωτοπόρων κρατών της Ευρώπης και αυτό θα είναι επ' ωφελεία των πολιτών, οι οποίοι θα έχουν φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες από τους δήμους τους», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.


World Business

TUI: Στα σκαριά περικοπές 8.000 θέσεων εργασίας

TUI: Στα σκαριά περικοπές 8.000 θέσεων εργασίας

Συνεχίζει το σχέδιο περικοπής δαπανών κατά 30% η TUI AG, καθώς ο  μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας...

Media

Παραιτήθηκε το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Παραιτήθηκε το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού υπέβαλαν παραίτηση ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο...

Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Αθλητικά

Ακύρωση Παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων Βόλεϊ

Ακύρωση Παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων Βόλεϊ

Η διεθνής ομοσπονδία βόλεϊ (FIVB) ανακοίνωσε την ακύρωση του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος συλλόγων, λόγω της...

Υγεία & Διατροφή

Κορωνοϊός: Μόλις το 1% των Ελλήνων έχει αναπτύξει αντισώματα

Κορωνοϊός: Μόλις το 1% των Ελλήνων έχει αναπτύξει…

Τα πρώτα 2.500 δείγματα πλάσματος εθελοντών-δοτών που δραστηριοποιούνται στο ΕΚΠΑ και συλλέχθηκαν τον Ιούνιο-Ιούλιο 2020, αναλύθηκαν με ειδικό και...

Τουρισμός

Λοΐζου: Το μέλλον του συνεδριακού τουρισμού και ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Λοΐζου: Το μέλλον του συνεδριακού τουρισμού και ο…

Τη σημασία χάραξης μιας ενιαίας στρατηγικής για τον επαγγελματικό, εκθεσιακό και συνεδριακό τουρισμό, την εποχή...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.