Τουρισμός

Λειψοί: Κατασκευή και επέκταση αποβάθρας στο λιμάνι

Με στόχο την τουριστική ανάπτυξη καθώς και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του ακριτικού νησιού, δόθηκε το "πράσινο φως" ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν έργα κατασκευής και επέκτασης αποβάθρας στο λιμένα Λειψών.

 

Συγκεκριμένα, στις 13 Δεκεμβρίου 2019, αναρτήθηκε επίσημα η απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης του έργου από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό €1.140.000.

 

Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την τοπική κοινωνία, που θα δρομολογηθεί από τον Δήμο Λειψών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την οποία έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση, ώστε να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου. Μέσω του έργου προβλέπεται σε δύο χρόνια η αναβάθμιση της αισθητικής και της λειτουργικότητας του 1/3 σχεδόν της Χερσαίας Ζώνης.

 

«Μετά από 16 χρόνια αναμονής και με τη συστηματική πίεση και τις άμεσες ενέργειες μας από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή, θα δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του λιμανιού μας με πολλές προεκτάσεις στον τουρισμό αλλά και την καθημερινότητα του νησιού», τόνισε ο κ. Φώτης Μάγγος, Δήμαρχος των Λειψών σε σχέση με τη σημασία του έργου.

 

Ο κ. Μάγγος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Μπαγινέτα, τον κ. Κατή και την κυρία Κόντσα από την ΕΥΔ, τον κ. Ζουμπά από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΝΑΙ, τον κ Καρακατσάνη από το ΔΗΛΙΤΑΠ και γενικά όσους συνέβαλλαν δραστικά στην δρομολόγηση της -ιστορικής πλέον- αυτής λύσης.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή