Στηρίζει Τουρκία ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός

Διαφορετική στάση απέναντι στην Τουρκία, σε σχέση με τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ, κράτησε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

 

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, παρότι εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στην Ελλάδα, κάλεσε την Αθήνα να βρει εργαλεία να βοηθήσει τον εαυτό της, γιατί ο ρόλος της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικός στην περιοχή, εστιάζοντας κυρίως στο μεταναστευτικό.

 

«Είπα στους Έλληνες να βρουν τα εργαλεία να βοηθήσουν τους εαυτούς τους μόνοι τους. Μπορεί να τους στηρίζουμε με όλους τους τρόπους, όμως η Τουρκία σήμερα διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Μπορίσοφ.

 

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ανέφερε πως κατά τη χθεσινή συζήτηση στο δείπνο της Πέμπτης, «όλοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ πιο ήπια για την Τουρκία. Όλοι ανέφεραν ότι η συμφωνία (για το μεταναστευτικό) πρέπει να συνεχιστεί και ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μία πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση».

 

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Βούλγαρου ομολόγου του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να χαμηλώσει τους τόνους. «Mερικές φορές χανόμαστε στη μετάφραση. Στήριξε την Ελλάδα ανεπιφύλακτα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπόικο Μπορίσοφ χθες συνυπέγραψε το κείμενο συμπερασμάτων της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής, που καταδικάζει τις ενέργειες της Άγκυρας.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Τουρισμός

Έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό δίνει το Ρέθυμνο

Έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό δίνει το Ρέθυμνο

Στον εναλλακτικό τουρισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό, στοχεύει το Ρέθυμνο, ενώ έχει αναπτύξει...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.