Δικαστική νίκη για την Exxon Mobil στη Νέα Υόρκη

Την αθώωση της Exxon Mobil αποφάσισε δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Ο δικαστής έκρινε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας απέτυχε να αποδείξει ότι ο πετρελαϊκός κολοσσός είχε εξαπατήσει τους επενδυτές σχετικά με το πώς προετοιμάζεται για το κόστος των μελλοντικών ρυθμίσεων, που αφορούν την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

Η δίκη διήρκεσε περίπου τρεις εβδομάδες και κατέληξε σε μία μεγάλη νίκη για την εταιρεία, η οποία είχε δώσει πολυετή μάχη για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Αλλά οι νομικές περιπέτειές της δεν σταματούν εδώ. Έχει να αντιμετωπίσει ανάλογες κατηγορίες σε άλλες πολιτείες και ομοσπονδιακά δικαστήρια.

 

Στην ετυμηγορία των 55 σελίδων, το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι οι εισαγγελικές αρχές απέτυχαν να παρουσιάσουν ουσιστικές αποδείξεις ότι η Exxon Mobil είχε παραβεί την Πράξη Martin, στην οποία στηρίζονται καταγγελίες για οικονομικά εγκλήματα και απάτες. Παρόλα αυτά ο δικαστής έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως τίποτα στην απόφαση δεν απαλλάσσει την εταιρεία από την ευθύνη να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω μείωσης των ρυπογόνων εκπομπών.

 

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο κατήγορος είχε υποστηρίξει ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές λογιστικές μεθόδους, μία δημόσια και μία εσωτερική, για να προστατεύσει τις δραστηριότητές της από κόστη σε κράτη, που εφαρμόζουν αυστηρή νομοθεσία για το περιβάλλον. Υπολόγισε δε ότι η ζημιά από την τακτική αυτή για τους μετόχους ήταν έως και 1,6 δισ. δολάρια.


protoselida

Media

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Κοτανίδης.

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Τεχνολογία

Ανασφαλές το 76% των Ελλήνων για τα προσωπικά του δεδομένα

Ανασφαλές το 76% των Ελλήνων για τα προσωπικά…

Με την ευκαιρία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (που καθιερώθηκε από το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.