Κόσμος

«Βουτιά» στις εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ

Κατά 23% μειώθηκαν οι εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκαν τελωνειακές Αρχές την Κυριακή, με το Πεκίνο να επείγεται να ολοκληρώσει την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Ουάσινγκτον σύμφωνα με το Bloomberg.

 

Ίσως η απροσδόκητη πτώση των εξαγωγών στην Κίνα τον Νοέμβριο είναι ένας λόγος για τον οποίο το μεγάλο αυτό κράτος επείγεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Οι δασμοί των ΗΠΑ πλήττουν τις κινεζικές εξαγωγές σε μια εποχή που ήδη είναι αδύναμη η παγκόσμια ζήτηση.

 

Συνολική υποχώρηση 1,1% των εξαγωγών της Κίνας

 

Η Κίνα δεν έχει δει μόνο την κατακόρυφη πτώση των εξαγωγών της στις ΗΠΑ αλλά και υποχώρηση συνολικά στις εξαγωγές της κατά 1,1%.

 

Αυτή είναι  η χειρότερη επίδοση εξαγωγών προς τις ΗΠΑ από τον Φεβρουάριο και ταυτόχρονα ο 12ος συνεχόμενος μήνας πτώσης των εξαγωγών της μιας υπερδύναμης στην άλλη.

 

Οι συνολικές αποστολές αγαθών αναμενόταν να αυξηθούν κατά 0,8%, καθώς οι εταιρείες λιανικού εμπορίου, κυρίως, φρόντισαν για το αποθεματικό τους ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή