Πολιτική

Επίθεση Χρυσοχοΐδη σε ΣΥΡΙΖΑ για τα Εξάρχεια

Για τις καταγγελίες του περί ακραίας καταστολής

 

Δριμεία επίθεση εξαπολύει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες του περί ακραίας καταστολής από τις δυνάμεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια μετά την πορεία μνήμης για τον δολοφονημένο από αστυνομικό Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

 

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρέχει κάλυψη στους αστυνομικούς επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς οι συνθήκες και η απειλή αναταραχής επέβαλαν να κινητοποιηθούν πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις».

 

Όταν κάθε χρόνο «σε επετείους όπως η 17η Νοέμβρη και η 6η Δεκεμβρίου, υπάρχουν ευρείας τάξης επεισόδια και καταστροφές, τότε αυτή η κυβέρνηση και η αστυνομία πρέπει να βάλουν ένα τέλος. Στις φετινές επετείους οι εκδηλώσεις και οι διαδηλώσεις έγιναν, αλλά η Αθήνα δεν κάηκε!» αναφέρει σε άλλο σημείο υπεραμυνόμενο της επιλογής μετατροπής του κέντρου της Αθήνας σε φρούριο.

 

Διαψεύδει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι «ο εκφοβισμος του κινήματος της νεολαίας» αντιτείνοτας πως «το κίνημα της νεολαίας περιφρουρήθηκε και δεν αμαυρώθηκε από επεισόδια».

 

Με την κοινή γνώμη να αντιδρά και να προβληματίζεται με τις εικόνες που δείχνουν ανάρμοστη συμπεριφορά ανδρών της αστυνομίας προς πολιτες που συνέλλαβαν στα Εξάρχεια, και τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για «εξευτελισμό διαδηλωτών στους δρόμους της Αθήνας», στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι άντρες των ΜΑΤ δεν ‘εξευτέλισαν διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας’, συνέλαβαν υπεύθυνους για επιθέσεις στο κέντρο των Εξαρχείων».

 

Πάντως στην ανακοίνωση, μετά την και την απόφαση της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ να παραπέμψει το υλικό που δείχνει αστυνομική βία στο Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνεται ότι «και αν υπάρχουν, στις δύσκολες συνθήκες οδομαχιών, περιστατικά υπέρβασης από την αστυνομία, υπάρχουν θεσμοποιημένες διαδικασίες για να ελεγχθούν οι όποιες υπερβάσεις. Η δημοκρατική νομιμότητα στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται και οι διαδικασίες που την διασφαλίζουν επίσης δεν αμφισβητούνται».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή