Πολιτική

Τσίπρας: Η κυβέρνηση «εκπροσωπεί μια οικονομική ολιγαρχία» Προτεινόμενο

Από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για την τουρκική προκλητικότητα και τη στρατηγική που υπάρχει για την αντιμετώπισή της, ενώ επέκρινε τη ΝΔ για ζητήματα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για την οικονομική της πολιτική.

 

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του, με την οποία κλείνει η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία :

 

«Το λιγότερο είναι να υπάρχει ενημέρωση στις πολιτικές δυνάμεις και να μας πει ο κ. Μητσοτάκης ποια είναι η στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία, απέναντι στην κλιμάκωση της έντασης και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του».

 

Η κυβέρνηση «εκπροσωπεί μια οικονομική ολιγαρχία»

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση: ποιες κοινωνικές κατηγορίες εκπροσωπούν οι πολιτικές δυνάμεις με την πολιτική τους και ποια η στάση τους απέναντι στον εθνικισμό.

 

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «η πολιτική τους είναι στοχευμένη στο να δίνουν στους πολλούς λίγα και στους λίγους να δίνουν πολλά» και ότι εκπροσωπεί μια οικονομική ολιγαρχία.

 

Για το Μακεδονικό

 

Την ειδική αναφορά που έγινε στο Συνέδριο της ΝΔ για το φαινόμενο του λαϊκισμού ο κ. Τσίπρας σχολίασε:

 

«Αναρωτιέμαι αν είχαν ως άξονα τους τη δική τους στάση απέναντι στο Μακεδονικό».

 

Στη συνέχειa διερωτήθηκε «τι είναι λαϊκισμός»: «Να παλεύεις για να υπερασπιστείς το δίκιο του λαού σου και όταν συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι σε καταστάσεις που δεν είχαμε υπολογίσει, να κάνεις και συμβιβασμούς ακριβώς για να μην πλήξεις το δίκιο αυτών που υπερασπίζεσαι; Ή να παίρνεις θέση που ξέρεις ότι ζημιώνει την πατρίδα σου και διχάζει και γεμίζει δηλητήριο τον ελληνικό λαό με μοναδικό στόχο να κερδίσεις λίγες ψήφους και μια εκλογική αναμέτρηση;».

 

Για την τοποθέτηση Σαμαρά

 

Σχετικά με την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών σχολίασε:

 

«Θα ήταν απλά μια γραφική τοποθέτηση αν δεν ήταν πρώην πρωθυπουργός και ο οποίος έχει πολύ μεγάλη επιρροή ακόμα στην ΚΟ της ΝΔ».

 

Σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πάρει θέση για το «αν μπορεί ο ίδιος και η κυβέρνηση του να εγγυηθεί αυτή τη Συμφωνία», ειδάλλως αφήνει «διάπλατα ορθάνοιχτο παράθυρο για την αποσταθεροποίηση και βόρεια της χώρας».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή