Deal News Online

undefined

Αχτσιόγλου: Οπισθοδρομική η συνταγματική αναθεώρηση

«Ο Φιλευθερισμός δεν φαίνεται στα λόγια αλλά στην πράξη»

 

«“O βασιλιάς είναι γυμνός”, καθώς ο φιλελευθερισμός δεν φαίνεται στα λόγια αλλά στην πράξη», τόνισε η Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Με ευθύνη της ΝΔ καταλήξαμε σε μία συνταγματική αναθεώρηση η οποία σε πολλά σημεία της είναι οπισθοδρομική. “O βασιλιάς είναι γυμνός”, καθώς ο φιλελευθερισμός δεν φαίνεται στα λόγια αλλά στην πράξη», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, Βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5”.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα η μη διάκριση λόγω φύλου, ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού και η ΝΔ το απέρριψε κάθετα. Επίσης, απέρριψε κάθετα τις αλλαγές που ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα. Δεν θέλησε να κατοχυρωθεί ρητά ότι δεν μπορεί να υπάρχει διάκριση στην αμοιβή λόγω ηλικίας. Άραγε είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο ενός νέου υποκατώτατου μισθού;

 

Προτείναμε ο κατώτατος μισθός να καθορίζεται με Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και απορρίφθηκε. Προτείναμε να κατοχυρωθεί ρητά ότι θα έχουμε ένα δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αναδιανεμητικό και ανταποδοτικό, απορρίφθηκε και αυτό», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

 

Το άλλο σκέλος της οπισθοδρόμησης, πρόσθεσε, εμφανίζεται στο ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υποστήριξαν ότι όσα αδικήματα δωροδοκίας υπουργών τελέστηκαν πριν το 2015 να είναι σήμερα παραγεγραμμένα, «όταν μιλάμε για επιστροφή στο πιο σκληρό κράτος της δεξιάς είναι ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων, οπισθοδρόμηση στις αρχές και στα δικαιώματα και απόλυτη αδιαφάνεια σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των θεσμών».

 

Για το ασφαλιστικό επισήμανε ότι η ΝΔ «δημιουργεί ένα σύστημα κλάσεων στις εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, με αύξηση τουλάχιστον κατά 20% για τη συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων. Για πάνω από το 85%, για τα χαμηλά εισοδήματα και τη λεγόμενη μεσαία τάξη, προκαλεί μία αναίτια και πολύ μεγάλη επιβάρυνση ενώ ευνοεί τα πολύ ψηλά εισοδήματα». Οι αυξήσεις αυτές, υπογράμμισε, «είναι απολύτως αδικαιολόγητες.

 

Είναι μία καθαρή πολιτική επιλογή για να ευνοήσει κάποιους ελάχιστους των ανωτάτων εισοδημάτων. Επ’ ουδενί δεν επιβλήθηκαν από την απόφαση του ΣτΕ, ούτε είναι αναγκαίες για να σταθεί το ασφαλιστικό». Έχουμε, επίσης, μία πολύ μεγάλη επιβάρυνση των νέων επιστημόνων κάτω της 5ετίας, ενώ μεγάλη θα είναι η αύξηση της εισφοράς και για τους εργαζόμενους με “μπλοκάκι”, τόνισε η κ. Αχτσιόγλου. Σημείωσε, παράλληλα, ότι ο υπουργός Εργασίας «έκανε τηλεοπτικό σόου χωρίς καν να έχει την ευθιξία να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου», ενώ «τα κυρίαρχα μέσα λιβανίζουν την κυβέρνηση για το νέο ασφαλιστικό με τρόπο που είναι προκλητικός για τον κόσμο».

 

Τέλος, αναφερόμενη στους διορισμούς από τη ΝΔ των διοικητών των νοσοκομείων επισήμανε ότι «τοποθετήθηκαν άνθρωποι οι οποίοι έχουν ως μόνο χαρακτηριστικό είτε την προσπάθεια να εκλεγούν βουλευτές με τη ΝΔ, είτε περγαμηνές αναφορικά με το πόσο έδρασαν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές κοινωνίες, χωρίς να έχουν καμία σχέση με τον τομέα της υγείας και κυρίως χωρίς να προηγηθεί μία διαδικασία στοιχειώδους ελέγχου βασικών προσόντων».

 


Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Αθλητικά

Ακύρωση Παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων Βόλεϊ

Ακύρωση Παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων Βόλεϊ

Η διεθνής ομοσπονδία βόλεϊ (FIVB) ανακοίνωσε την ακύρωση του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος συλλόγων, λόγω της...

Περιβάλλον

Νέο Μεξικό: Μαζικός θάνατος αποδημητικών πουλιών

Νέο Μεξικό: Μαζικός θάνατος αποδημητικών πουλιών

Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις βιολόγων στο Νέο Μεξικό, καθώς χιλιάδες ωδικών αποδημητικών πουλιών βρέθηκαν...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.