Deal News Online

undefined

Briq Properties: Επενδυτικό «ντελίριο» 43 εκατ. στα ακίνητα Προτεινόμενο

Που θα διοχετευθούν 50 εκατ. από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

 

Στην αλλαγή του κλίματος της αγοράς ακινήτων ποντάρει η Briq Properties του ομίλου Φέσσα, η οποία αναμένεται να ξεδιπλώσει το επενδυτικό της πλάνο ύψους 43 εκατ. ευρώ για την αγορά ακινήτων.

 

Η χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος θα γίνει από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50 εκατ. ευρώ, με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο στις 23 Δεκεμβρίου όποτε και θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται οι νέες μετοχές της εταιρείας.

 

Η ΑΜΚ θα γίνει με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Από τα εν λόγω κεφάλαια κάποια θα διατεθούν για την αποπληρωμή δανεισμού, ένα μικρό μέρος θα χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης και το μεγαλύτερο μέρος θα αξιοποιηθεί για την απόκτηση νέων ακινήτων.

 

Τα 42,9 εκατ. ευρώ θα πάνε στην αγορά νέων ακινήτων


Αφαιρώντας τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ που είναι οι δαπάνες έκδοσης μένουν 48,2 εκατ. ευρώ που θα διανεμηθούν ανάλογα στους 3 προαναφερθέντες σκοπούς.

 

Συγκεκριμένα το ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση νέων ακινήτων φτάνει τα 42,9 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό του 1 εκατ. ευρώ θα αποτελέσει κεφάλαιο κίνησης και με αυτό θα καλυφθούν σχετικά έξοδα για νέες επενδύσεις.  Τέλος τα 4,3 εκατ. ευρώ από τα 48,2 θα αξιοποιηθούν προκειμένου να αποπληρωθεί μέρος υφιστάμενου δανείου.

 

Πριν λίγες ημέρες η αγορά ακινήτου στην Αιόλου

 

Στις 12 Νοεμβρίου 2019 η BriQ Properties υπέγραψε συμβολαιογραφικό προσύμφωνο  για την αγορά αυτοτελούς ακινήτου μικτής χρήσης που αποτελείται από 7 ορόφους, ισόγειο, ημιώροφο και υπόγειο και το οποίο βρίσκεται στην οδό Αιόλου 67 στον Δήμο Αθηναίων.

 

Όπως είχε δηλώσει η  κ. Άννα Αποστολίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της BriQ Properties: «Mε μεγάλη χαρά εντάσσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας το αυτοτελές ακίνητο της Αιόλου 67 που βρίσκεται στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας το οποίο αναβαθμίζεται δυναμικά. Αναζητούμε επενδυτικές ευκαιρίες και ακίνητα εισοδήματος που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων όπου επιχειρείται μια μεγάλη ανάπλαση από τον Δήμο Αθηναίων και από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές».

 

Τι ακίνητα ενδιαφέρουν την Briq Properties


Τα γραφεία, οι αποθήκες, οι αποθηκευτικοί χώροι (logistics), τα μεσαίου μεγέθους ξενοδοχεία και τα καταστήματα σε σημεία υψηλής προβολής είναι τα είδη ακινήτων για τα οποία ενδιαφέρεται η εταιρεία, σύμφωνα με το ενημερωτικό της δελτίο. Σίγουρα τα ακίνητα πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών και κατά κύριο λόγο να βρίσκονται στην Αττική ή στη Θεσσαλονίκη.

 

Κατά προτίμηση επιθυμεί να αποκτήσεις αυτοτελή κτήρια γραφείων και οριζόντιες ιδιοκτησίες ενώ δεν μένουν έξω από το επενδυτικό ενδιαφέρον της τα σουπερμάρκετ και τα κτήρια κοινωνικής πρόνοιας. Επίσης η Briq Properties ενδιαφέρεται για την απόκτηση κενών ακινήτων, με στόχο την ανακατασκευή τους και οικοπέδων που είναι πρόσφορα για ανάπτυξη και εκμίσθωση. Πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο να πωληθούν ορισμένα από τα ακίνητα του χαρτοφυλακίου της.

 

Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας


Τα τελευταία στοιχεία για το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας όπως είναι δημοσιευμένα στον επίσημο ιστότοπό της μιλάνε για 14 ακίνητα με εμπορική αξία 40 εκατ. ευρώ.

 

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

 

xartofilakio-briq-properties

 

Όπως αναφέραμε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019  γνωστοποιήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι εγκρίνει τη δημόσια προσφορά νέων μετοχών από τη Briq Properties .

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς:

 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 859η συνεδρίασή του (21.11.2019) αποφάσισε την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας «BRIQ PROPERTIES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» για τη δημόσια προσφορά νέων κοινών, άυλων, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών των νέων μετοχών.»

 

Με την κίνηση αυτή του ομίλου Φέσσα διαφαίνεται ότι το κλίμα αλλάζει στην ελληνική αγορά ακινήτων.


protoselida

Media

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Οριστικό "μαύρο" στις ιστοσελίδες που αναπαράγουν παράνομα μουσική, ταινίες, σειρές κ.α. επιχειρεί να βάλει η...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

Αγγλία: Οδηγίες για αποβολές όσων βήχουν εσκεμμένα

Αγγλία: Οδηγίες για αποβολές όσων βήχουν εσκεμμένα

Οι ποδοσφαιριστές που βήχουν σκόπιμα στους αντιπάλους ή τους διαιτητές εν μέσω της πανδημίας COVID-19 θα δέχονται κόκκινες ή...

Αυτοκίνητο

Σεβασμός για τη νέα Mercedes-AMG GT Black Series

Σεβασμός για τη νέα Mercedes-AMG GT Black Series

Όταν η Mercedes αποφασίζει να βγάλει συλλεκτική έκδοση που θα κατασκευάζεται στο Affalterbach, την έδρα...

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Περιβάλλον

 Ζάκυνθος: Ρεκόρ ωοτοκίας καρέτα - καρέτα λόγω κορωνοϊού

Ζάκυνθος: Ρεκόρ ωοτοκίας καρέτα - καρέτα λόγω…

Έσπασε ρεκόρ 25ετίας ο φετινός αριθμός φωλιών των χελωνών καρέτα-καρέτα στη Ζάκυνθο, σε μια θετική παράπλευρη...

Τουρισμός

ΑEGEAN – ΣΕΤΕ: πακέτο διακοπών για προσωπικό Πολιτικής Προστασίας

ΑEGEAN – ΣΕΤΕ: πακέτο διακοπών για προσωπικό Πολιτικής…

Η AEGEAN και ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, προσφέροντας...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.