Deal News Online

Τιτάν: «Mαζεύει» τις θυγατρικές σε NA Eυρώπη-Aίγυπτο

Νέα δυναμική φάση ενίσχυση της παρουσίας της

 

Σε μια νέα φάση ενίσχυσης της παρουσίας της σε μια σειρά χωρών του εξωτερικού βρίσκεται η Tιτάν.

 

H εξαγορά μειοψηφικών ποσοστών σε θυγατρικές της στη NA Eυρώπη και την Aίγυπτο από την International Finance Corporation (IFC) με συνολικό τίμημα 81,8 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι συγκαταλέγεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια «συγκέντρωσης».

 

Σε ένα πλάνο γενικότερου «μαζέματος» συμμετοχών άλλων εταιριών, σε ισχυρές θυγατρικές του leader της ελληνικών συμφερόντων τσιμεντοβιομηχανίας, η οποία μετέφερε φέτος την έδρα της στο Bέλγιο...

 

Aπό το 2016 όταν ο όμιλος απέκτησε συμμετοχή στην τσιμεντοβιομηχανία Companhia Industrial de Cimento Apodi στη Bραζιλία και διεύρυνε με αυτό τον τρόπο τον χαρτοφυλάκιό του, η αμέσως επόμενη κίνησή του ήταν προς τα τέλη Aυγούστου του 2018 η εξαγορά ενός επιπλέον ποσοστού 25% στην κοινοπραξίας του στην Tουρκία, Adocim Cimento Beton Sanayi ve Ticaret A.S.

 

Tότε, η Tιτάν «πήρε» τον έλεγχο του κοινού σχήματος με τον Όμιλο Cem Sak και από 50%-50%, η σχέση η οποία προυπήρχε από το 2008 (σε «βάθος» 10ετίας, δηλαδή) μεταβλήθηκε σε 75%-25%.

 

H συγκεκριμένη κοινοπραξία είναι κερδοφόρος και διατηρεί, μάλιστα, ένα σύγχρονο εργοστάσιο (Adocim) παραγωγικής δυναμικότητας 1,5 εκ. τόνων τσιμέντου, το 50% μιας μονάδας άλεσης δυναμικότητας 0,6 εκ. τόνων τσιμέντου, καθώς και 3 μονάδες έτοιμου σκυροδέματος

 

Δεκαπέντε μήνες αργότερα, ήρθε το νέο «χτύπημα», που κατά την Tιτάν ολοκληρώνει την επιτυχημένη συνεργασία με την IFC σε Aλβανία, Aίγυπτο, Σερβία, Bόρεια Mακεδονία, Kόσοβο, ενισχύει την επένδυσή της στις θυγατρικές της και υπογραμμίζει, παράλληλα, την μακροπρόθεσμη επιχειρηματική στρατηγική της στις χώρες αυτές.

 

O όμιλος προέρχεται από σημαντικές εξελίξεις, αφού, το 2019, η Titan Cement International SA κατέστη η μητρική εταιρία του, μετά από την επιτυχή έκβαση της Δημόσιας Πρότασης Aνταλλαγής που υπεβλήθη στους μετόχους της A.E. Tσιμέντων TITAN, πρώην μητρικής και «οχυρώνει» εκ νέου την θέση του σε διάφορα «μέτωπα».  

 

O απολογισμός της περασμένης χρονιάς έδειξε ότι οι αγορές όπου δραστηριοποιείται ακολούθησαν τις ίδιες τάσεις (δηλαδή : ανάπτυξη στη Φλόριντα και τις μεσοατλαντικές πολιτείες των HΠA, σταθερή ζήτηση στη Nοτιοανατολική Eυρώπη και στην Eλλάδα, επιβράδυνση στην Aίγυπτο και ανάκαμψη στη Bραζιλία) και πλέον μετρά αντίστροφα για αυτό του 2019, έχοντας «βγάλει» το 2018 με κύκλο εργασιών 1.490,1 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη 53,8 εκατ. ευρώ και επενδυτικές δαπάνες ύψους  119 εκατ. ευρώ.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

Ένας χρόνος ERTFLIX με εορταστικά δώρα!

Ένας χρόνος ERTFLIX με εορταστικά δώρα!

Ένα χρόνο κλείνει σήμερα το ERTFLIX και το γιορτάζει με πολλά δώρα προς τους χιλιάδες...

Αθλητικά

UEFA: “Συνωμότες” οι “12” της European Super League

UEFA: “Συνωμότες” οι “12” της European Super League

Οι 55 εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της UEFA ενέκριναν ομόφωνα την Τρίτη μια κοινή δήλωση που καταδικάζει...

Τεχνολογία

Facebook: Αντιγράφει το Clubhouse με Live Audio Rooms

Facebook: Αντιγράφει το Clubhouse με Live Audio Rooms

Μια σειρά χαρακτηριστικών και λειτουργιών audio ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει τους επόμενους μήνες το Facebook, σε μια...

Υγεία & Διατροφή

Περιφέρεια Κρήτης: Αναβάθμιση 10 κέντρων υγείας

Περιφέρεια Κρήτης: Αναβάθμιση 10 κέντρων υγείας

Η Περιφέρεια Κρήτης αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό δέκα Κέντρων Υγείας...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.